Vali Bektaş Başkanlığında imzalar atıldı

Vali Bektaş Başkanlığında imzalar atıldı

Vali Bektaş Başkanlığında imzalar atıldı

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş Başkanlığında ki Zonguldak Heyeti Teknik İnceleme Gezisinin İkinci Gününde Kherson’da bir dizi ziyaretlerde bulundular ve anlaşmalar imzaladılar
Zonguldak Valisi Erdogan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Devrek TSO  Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, BAKKA Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz ve beraberindeki iş heyeti teknik inceleme gezisinin 2. günüde Kherson’da bir dizi ziyaretlerde bulundular ve anlaşmalar imzaladılar.
Kherson Valiliği toplantı salonunda Heyeti kabul eden Kherson Valisi Husyev Yuriy Veniaminoryc’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda sırasıyla Kherson Belediye Başkanı Mykolanko Volodymyr Vasilyolch   ve Kherson TSO Başkanı Viktorya Volodmiriva söz aldı. Konuşmacılar ekonomik, kültürel ve sanatsal anlamda her türlü işbirliğine açık olduklarını belirttiler. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş nazik davet için teşekkür ederek Zonguldak ve Kherson arasında eskiden beri süregelen ilişkilere atıfta bulunarak ilişkilerin tekrar aynı seviyeye gelmesi temennisini iletti. Belediye Başkanı Selim Alan belediye olarak her türlü iş birliğine açık olduklarını ileterek özellikle liman ticaretinin eski hacmine gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Zongudak TSO Yönetim kurulu Başkanı Metin Demir Zonguldak İli yatırım alanları hakkında bilgiler verdi. Zonguldak ‘ta kurulmakta olan SERA Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. SERA Organize Sanayi bölgesinin İş birliği için çok önemli fırsatlar barındırdığını söyledi. Devamında Zonguldak İlinin tarım, hayvancılık, sanayi, ticaret vb. potansiyelleri konularında katılımcıları bilgilendirerek her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade etti.
Toplantının ikinci kısmında heyetteki Türk İş İnsanları kendilerini ve iş alanlarını anlatarak sunumlar gerçekleştirdiler. TUİD Başkanı Ali Bulut Kherson ve Zonguldak arasında ticari ilişkilerinin hacminin artması konusunda iki ülke arasında köprü olmaya hazır olduklarını söyledi.
Toplantı sonunda Kherson Valisi Husyev Yuriy Veniaminoryc ve  Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş işbirliğini arttırmaya yönelik niyet anlaşması imzaladılar. Ardından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası ile Kherson Ticaret ve Sanayi Odası arasında  kardeş oda protokolü imzalandı. Karşılıklı hediye takdiminin ardından Kherson Valiliğindeki toplantı sona erdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2019, 22:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER