Vali Bektaş, Engellilik bütün insanlığın bir gerçeğidir

Vali Bektaş, Engellilik bütün insanlığın bir gerçeğidir

Vali Bektaş, Engellilik bütün insanlığın bir gerçeğidir

Zonguldak Valisi Sayın Erdoğan Bektaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Nedeniyle Düzenlenen Panele Katıldı

Valiliğimiz ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında toplum bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen “Eğitimci Tutum ve Davranışlarının Sosyal Farkındalık Açısından Önemi” konulu panel Vali  Erdoğan BEKTAŞ ve eşi Esma BEKTAŞ’ ın katımıyla yapıldı.

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyet başkanı Saime Toptan, KKTC Yakın Doğu Üniversitesinden Prof. Dr. Gönül Akçamete ile Milli Eğim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Uzmanı Büşra Şeyma Biçenkartal’ ın katıldığı etkinlikte katılımcılara hitap eden Vali Erdoğan BEKTAŞ, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın engellilerimize yönelik çabalarını takdirle izlediklerini ifade ederek engellilik bütün insanlığın bir gerçeğidir dedi. Toplumların gelişmişlik süreçleri ve düzeyinin engelli bireylere sunulan hizmetlerle ölçüldüğünü vurguladı. Devletimizin engelli bireylerin sorunlarının çözümü için büyük çaba sarf ettiğini pek çok yasal düzenlemeyi uygulamaya koyduğunu belirtti.
Panelin moderatörlüğünü de üstlenen Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyet başkanı Saime Toptan da yaptığı konuşmada: “Engelli insanlarımızın eğitimi demek ülkenin çağdaşlığı demektir. Engelliğin ne kadar büyük bir sorun olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sadece ülkemizin değil dünyanın da büyük bir sorunudur. Engelli bireylerin bu toplumun vazgeçilmez, mutlu, saygın bir bireyi olarak yaşama hakkı vardır.” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2019, 23:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER