VALİ BEKTAŞ OKULLARI ZİYARET ETTİ…

VALİ BEKTAŞ OKULLARI ZİYARET ETTİ…

VALİ BEKTAŞ OKULLARI ZİYARET ETTİ…

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, il merkezinde ve Kozlu İlçesinde İl Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül ile birlikte bir dizi okul ziyareti yaptı.

Zonguldak Fen Lisesi, Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi, Mimar Sinan İlkokulu-Ortaokulu, Karaelmas İlkokulu-Ortaokulu, TOOB Uzun Mehmet İlkokulu, Merkez Cumhuriyet İlkokulu, Üzülmez Ortaokulu, Kozlu Şehit Yusuf Yelkenci Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaretleri esnasında İl Milli Eğitim Müdürü Harun AKGÜL, okulların kurumsal kapasiteleri, araç-gereç eğitim donanımı hakkında, öğrenci sayıları ve okullardaki fiziki ve altyapı  hakkında bilgi verdi.

Vali Erdoğan Bektaş, okul ziyaretlerinde okul yöneticileri ile görüşürken; Çin’in Vuhan şehrinde 1 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan yeni tip korona virüs (COVID-19) hızla dünya genelinde yayılarak küresel bir salgın haline gelen ve dolayısıyla ülkemizi de etkilemesi sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Uzaktan Eğitim” sürecinde öğrencilerin yararlanma düzeylerini sordu. Okuldaki öğretmenlerin öğrencilere ulaşabilme düzeyleri hakkında bilgiler aldı. İlimizde yaklaşık 7000 öğretmenin olduğunu belirterek örgün eğitimde iken okullarımızda olan yaklaşık 100.000 öğrencimize bir şekilde ulaşmamız gerektiğini belirterek; okul yöneticilerinden bunun maksimum düzeyde gerçekleşmesi için gayret sarf etmeleri gerektiğini vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül’de Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından  EBA(Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden uzaktan eğitim sürecinde, Bakanlıkça önceden yayınlanan günlük programa uygun olarak Anasınıfı, Özel Eğitim Sınıfları ve 1-12 Sınıflar düzeyinde canlı olarak anlatıldığını, bu dersleri veli ve öğretmen takibi ile  öğrencilerin  televizyonlardan izlediğini, bunlara  ek olarak  okul kadrolarındaki öğretmenlerin teknolojinin ve dijital imkanların sağladığı çevrimiçi (online) olanakları, iletişim araçlarını  kullanarak okullarımızdaki kayıtlı olan bütün öğrencilere ulaşılmaya çalışıldığı belirtti.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2020, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER