Vali Çınar'dan sergi açılışı

Vali Çınar'dan sergi açılışı

Vali Çınar'dan sergi açılışı

Zonguldak il Milli Eğitim müdürlüğü, İŞ Kurumu il Müdürlüğü, Kozlu, Alaplı, Çaycuma ve Devrek Halk Eğitim müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘Geleneksel mesleklerden oluşan el sanatları ve yöresel ürünleri’ tanıtıldığı sergi açıldı.

Sergi açılışına Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İŞ Kurumu il müdürü Gönül Demirsu, ve daire müdürleri katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu bir konuşma yaparak şunları söyledi;

“il Milli Eğitim Müdürlüğü, iş Kurumu il Müdürlüğü, Kozlu, Alapi, Çaycuma ve Devrek Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen geleneksel mesleklerden oluşan el sanatları ve yöresel ürünlerimizin tanrtldığa sergimize hos geldiniz.
Bilindiği üzere Mayis ayinin 2.haftasi ann er günü olarak kutlanmaktadır. Annelere olan sevgi her ne kadar tek bir günle sunirlandirilmayacak olsa da, bu
güzel günün öncesinde böyle bir etkinlikte sizlerle olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlamlı günde gerçekleştirilen sergimizde değerli annelerimizin, anne adaylarımızın geleneksel mesleklerimiz kapsaminda ürettig3i el emeklerinin yer aldığı ürünleri sergileyebilmelerindeki katkilarindan dolayi Kozlu Halk Eğitim Müdürlüğü hocamiz Nurten Turt hanimefendiye teşekkür ediyor, işKUR olarak
imkanlanmızın elverdiği sürece kadınlarimza destek olmaya, geleneksel mesleklerimizi yaşatmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

Söz konusu kurslarimizda kadinlarimizi meslek sahibi yaparken, isKUR olarak katıl maclara günlük 35 tl.ödüyor, genel sağlık sigortalarini da yapturiyoruz. Ayrıca ürettikleri ürünlerin malzeme bedeli ile eğitici ücretlerini de karsilamak
suretiyle ilimiz ekonomisine mesleki ve maddi katki sağlıyoruz. Kurs sonunda eğitimlerini başarı ile tamamlayanlara öğrendiklerini hayata geçirmeleri ve iş bulmalarına katki s ağlamak üzere sertifikalann takdim ediyoruz.

Bu kapsamda son 4 yılda işKUR-Halk Eğitim Müdürlükleri
is birliginde 1367 mezun verdik, vermeye de devam ediyoruz.

Öte yandan İŞKUR İl müdürü Gönül Demirsu ve Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından 1994 yılında Hakkari Şemdinli’de şehit olan Kemal Günaydın adlı şehidin annesi Emine Günaydın’ın anneler gününü kutlayıp hediye takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER