VALİ TUTULMAZ; " AŞI STOKLARIMIZDA SIKINTI YOK"

VALİ TUTULMAZ; " AŞI STOKLARIMIZDA SIKINTI YOK"

Zonguldak'ta günlük vaka sayısının 500'e kadar yükseldiğini belirten Vali Mustafa Tutulmaz, aşı olmanın çok önemli olduğunu belirterek; "Aşı stoklarımızda ilimiz açısından bir sıkıntı yok"dedi.
Randevu alıp da sırası gelenin aşılarını mutlaka olması gerektiğini ifade eden Vali Mustafa Tuulmaz, vatandaşlara aşı olmaları çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Covid-19 virüsü son dönemlerde aşılanmamış aşı olmamış kesimi daha fazla etkiliyor. Vakka sayılarımız 500 lere kadar çıktı. Vatandaşlarımızın en kısa sürede aşılarını olmaları gerekiyor. Aşılanan vatandaşlarımızın hastalıktan etkilenmediğini ya da çok hafif atlattığını görüyoruz. Hem bizim gözlerimiz hem de bilim adamlarımızın tespitleri doğrultusunda aşı olunmasının gerekliliği ortaya çıkıyor.  Aşı stoklarımızda ilimiz açısından bir sıkıntı yok. Yeterince başvuru olmadığını görüyoruz. Ramazan dolayısıyla gündüz gelmek istemeyen vatandaşlarımız akşam randevu alarak aşı yaptırma imkanları var. 

Türkiye'nin bütün bölgelerinde olduğu gibi Zonguldak'ta da vakalarda yükselme var. Virüsten korunmak için tedbirin dışında başka bir yöntemin olmadığı da 1 yıllık tecrübemizle ortada. Hepimiz tedbirlere uyacağız Evimizde daha dikkatli olacağız, sokağa çıktığımızda ve bazı etkinliklere katıldığımız da daha dikkatli olacağız bunun başka yolu yok. 

Kamu görevlileri olarak 1 yıldır devamlı tedbirdeyiz ama sadece bizim tedbirli olmamız yeterli değil biz vatandaşımızın tedbirini istiyoruz. Özellikle bunu istiyor ve önemsiyoruz. Biz devlet olarak kamu görevlileri olarak devamlı alanda ve arazideyiz. Yetkililer kontrolleri yürütüyor artık vatandaşımızın daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Vatandaşımız tekbirli olmadığı sürece kamu görevlilerinin teftişi bir yere kadar oradan öteye geçemiyoruz. O yüzden vatandaşlarımızın daha tedbirli olması gerekiyor."

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2021, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER