VALİ TUTULMAZ, KIRMIZI ÇİZGİ UYGULAMASI HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

VALİ TUTULMAZ, KIRMIZI ÇİZGİ UYGULAMASI HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan kırmızı çizgi uygulamasına hakkında açıklama yaptı.
Zonguldak'ta yaya önceliğe dikkat çekmek amacıyla kırmızı çizgi uygulaması gerçekleştirildi. Saat 12.00- 15.00 saatleri arasında ışıksız yaya geçitleri kırmızıya boyandı. 'Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir' sloganıyla, sürücülere yaya önceliği vurgusu yapıldı. 
Vali Tutulmaz beraberinde Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü ile birlikte Zonguldak kent merkezinde kırmızıya boyanan yaya geçitlerinden geçti, gazetecilere uygulama ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Tutulmaz, bugün İçişleri Bakanlığımızın yaya önceliği ile ilgili yeni kampanyasını sizlerle beraber başlatıyoruz. Yaya önceliğine önem vermemiz gerektiğinin önemli bir işareti bu. 2018 yılında bir düzenlemeyle yaya önceliğine öncelik verilmişti. 2019 yılı da yaya öncelikli trafik yılı ilan edildi. Bu kampanyaların etkisiyle ölümlerde yüzde 30.8 azalma oldu. Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir kampanyası ile de bu yıl yeniden yaya önceliğine vurgu yaptık. Bu kampanyanın duyurulması noktasında hem jandarmamız hem de polisimiz büyük çaba harcadı. Bu faaliyeti bugün 191 noktada 104 ekiple gerçekleştireceğiz. Yüzde 56lık bir ölümün önüne geçtik. Kampanya sayesinde 1700 kişinin ölümünü engellenmiş olduk. Herkese teşekkür ediyorum. Bunu hep beraber başaracağız." dedi. 
 

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2021, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER