VALİLİKTEN ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ UYARISI

VALİLİKTEN ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ UYARISI

Zonguldak Valiliği, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği yazılı bir açıklama yapıldığını bildirerek, vatandaşları yapılacak işlemler konusunda uyardı.

Zonguldak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Akaryakıt istasyonlarında bulunan Akaryakıt, LPG, CNG, Adblue, Mobil Tanker Sayaçları ve Lastik hava sayaçları ile Kapasitesi 2000 kg’ın üzerinde olan basküller için Muayene başvurularının elektronik ortamda yapılacağını belirterek şu bilgileri paylaştı:

“Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden Önemli Bilgilendirme

Her türlü ölçü ve ölçü aletinin milli ekonominin ve ticaretin gereklerine ve kamu yararına uygun; doğru ayarlı, muayene ve damgası yapılmış olarak kullanılması 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğidir.

Bu itibarla;

Akaryakıt istasyonlarında bulunan Akaryakıt, LPG, CNG, Adblue, Mobil Tanker Sayaçları ve Lastik hava sayaçları ile Kapasitesi 2000 kg’ın üzerinde olan basküller için muayene başvuruları https://basvuruportal.tse.org.tr adresli Başvuru Portalı üzerinden 01/03/2021 tarihine kadar Türk Standardları Enstitüsü’ ne elektronik ortamda yapılacaktır.

Otomatik tartı aletleri, I. ve II. Sınıf tartı aletleri. Kapasitesi 2000 kg ve altında olan, III ve IV üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri muayene başvuruları 01/03/2021 tarihine kadar Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servislerine yapılacaktır. Bakanlığımızdan muayene ve damgalama yetkisi almış olan Denge Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servisine.

Taksimetre, Takograf, Isı Sayaçları Hız İhlal Tespit Donanımları, Egzoz gazı emisyon ölçüm cihazları, muayene başvuruları ilgili Muayene Servislerine süresi içerisinde yapılacaktır. Bakanlığımızdan muayene ve damgalama yetkisi almış Yetkili Muayene Servislerine (http://msurapor.sanayi.gov.tr/) adresinden ulaşılabilir.

Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan III ve IV üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri. Yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden; Masa terazileri, Asma teraziler, Tek kollu kantarlar, İbreli terazi kullanıcıları tarafından 01/03/2021 tarihine kadar Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına başvurulmalıdır.

Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurlukları;

Zonguldak ve Çaycuma Belediye Başkanlıklarında mevcuttur.

Şebekelerinde takılı olan 10 yılını doldurmuş elektrik, su ve doğalgaz sayaçları için; İlgili Belediye Başkanlıkları, Elektrik ve Doğalgaz Dağıtım Firmaları tarafından  https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr üzerinden 01/03/2021 tarihine kadar Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne, yapılır.

İlgililerin cezalı duruma düşmemeleri, süresi içinde yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2021, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER