Veli Köktürk, sanata el attı

Veli Köktürk, sanata el attı

Veli Köktürk, sanata el attı

Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nü başarıyla sürdüren ve saygın kişiliğiyle herkes tarafından sevilen başarılı bürokrat Veli Köktürk, bürokratlığının yanı sıra kültür sanat alanında da başarı gösteriyor… Halkoyunları üzerinde yeteneğini ortaya koyan il müdürü, sahnede seslendirdiği Türkü performansıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

         Başarılı bürokrat Veli Köktürk sırasıyla Kamu Kurumundaki idareciliğin yanı sıra beş yıldan bu tarafa Karaelmas Halk Müziği topluluğunda solist olarak ve iki yıldan bu tarafa da Nesil Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinde halk oyunları oynamakta ve aynı zamanda Derneğin İkinci Başkanlığını da başarıyla sürdürmektedir.

          Bütün bu işleri Kamudaki görevinden arta kalan zamanda severek ve isteyerek yaptığını belirten Köktürk, düşüncelerini şöyle anlattı:

          “Kültür Sanat faaliyetlerinin bireysel açıdan ve toplumların geleceği açısından olmazsa olmaz olduğunu, Halk Müziği ve halk Oyunlarının etle tırnak gibi birbirinden ayrılmaz alanlar olduğunu, her ikisinin de kendi kültürümüzü, özümüzü yansıtmaktadır. Bizler bunları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmanın bir görev olduğunu, halk müziği ve halk oyunları ile geçen son beş yılı hayatımın en keyifli dönemi olmaktan son derece mutluyum. Bu nedenle halk müziği ve halk oyunlarına sürekli hizmet edeceğim ve toplumun her kesiminin bu kültürümüzü yaşatmaya davet ediyorum“

Gündem

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2019, 20:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER