Vosvoslar, kanserli çocuklara moral oldu

Vosvoslar, kanserli çocuklara moral oldu

Vosvoslar, kanserli çocuklara moral oldu

BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Onkolojisi Bölümünde tedavi gören kanser hastası çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Vosvos diye bilinen otomobillerle şehir turu atarak eğlendi.
Kentteki Vosvos tutkunları tarafından kurulan Zonvos Derneği üyeleri, bir günlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sevgi Evlerinde ve BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Onkolojisi Bölümünde tedavi gören çocuklara ayırdı. Dernek üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilk olarak Sevgi Evlerinde kalan çocuklara 15 araçla şehir turu attırdı. Ardından dernek üyeleri, kanser tedavisi gören çocukları, balon ve bayraklarla süsledikleri birbirinden renkli Vosvoslarla hastaneden aldı. 20 çocuk, otomobillerle şehirde gezdi. Araçlarda bulunan çocuklar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak 23 Nisan coşkusunu yaşadı. Çocuklar daha sonra polis eskortu eşliğinde Fener semtinde bulunan bir restorana götürüldü. Zonguldak Belediyesi ve Kent Konseyinin düzenlediği etkinlikte çocuklar aileleriyle birlikte yemek yedi.
Etkinlikle ilgili konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Biz onkolojide tedavi gören çocuklarımıza az da olsa moral verme adına, onlarla birlikte olmak için bu etkinliği yapıyoruz. Kent konseyi bize destek veriyor. Bu etkinlik uzun süre devam edecek inşallah. Çocuklarımıza Allahtan şifa diliyorum. Biz hep onların yanındayız. Bayram gününde onlara bir nebze mutluluk verebiliyorsak biz de mutlu oluruz dedi.
Zonvos Derneği Başkanı Melih Öztürk ise onkoloji bölümünde tedavi gören çocuklar için bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, Her yıl bu etkinliği düzenliyoruz. Sabah Sevgi Evlerindeki çocukları gezdirdik. Ardından onkoloji bölümündeki çocuklarımızla bir araya geldik. Vosvoslarla şehirde gezdiler, eğlendiler ve mutlu oldular. İçlerinde ilk defa Vosvosa binen var. Geçen yıl bizle beraber olanlar var. Sadece bayramda değil, talep ettiklerinde onları alıp gezdiriyoruz. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz diye konuştu.
Çocuklar gün sonunda Vosvoslarla birlikte fotoğraf çektirdikten sonra tekrar tedavi gördükleri hastaneye bırakıldı.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER