Yapılandırmada son gün 31 Temmuz

Yapılandırmada son gün 31 Temmuz

Yapılandırmada son gün 31 Temmuz

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun; “Maliye Bakanlığı ile belediyeler gibi diğer kamu idarelerine olan borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden yararlanmak isteyenler, 31 Temmuz tarihine kadar başvuruda bulunmalı. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi, 1 Ekim günü mesai saati bitiminde sona erecek. Esnaf ve sanatkarlarımız 1 Ekim tarihini beklemeden Eylül ayında ilk taksitlerini yatırmalarında fayda var” dedi.
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına olan borçlar için yapılandırmada son günün 31 Temmuz olduğunu hatırlatarak ilk taksit ödeme süresinin de 1 Ekim günü mesai saati bitiminde sona ereceğini belirtti.
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti, “Gönül istiyor ki esnafımızın zor duruma düşmeyecek çareleri yaratmamız. İmalat ve üretim ağırlıklı yapıların ve fabrikaların bir an önce ülke genelinde hayata geçirilmesi konusunda siyasi iktidarın üretim ağırlıklı imalat sektörüne destekleri başladı. Bunu çok olumlu buluyoruz bu destekleri. Bu desteklerin artarak devam etmesini ve önümüzdeki günlerde insanların vergilerini ödeyecek şartların oluşması gerekiyor. İstihdamın artması, işsizliğin önlenmesi konusunda çalışmalar devam ediyor. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına olan borçlar için yapılandırmada 31 Temmuz son gün.  Özellikle yapılandırmadan yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımız 31 Temmuz’a kadar ilgili vergi dairelerine müracaat etmeleri gerekiyor. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi içinde, tamamen ya da ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte ödenmesi mümkün olacak. İlk taksit ödeme süresi, 1 Ekim günü mesai saati bitiminde sona erecek. 18 taksit yanında, 6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de bulunacak. Esnaf ve sanatkarlarımız 1 Ekim tarihini beklemeden Eylül ayında ilk taksitlerini yatırmalarında fayda var. Bu yapılandırmada borcun yüzde 90 siliniyor ve çok büyük avantajları var. Ben esnaf ve sanatkarlarımızın vergi affından yararlanmalarını istiyorum. Yapılanmadan Kamu kurum ve kuruluşlarına borcu olan tüm esnaflar ve vatandaşlar yapılandırmadan yararlanabilir. Daha önce yapılandırma yapıp ta ödeyemeyenler ve süresini kaçıranlarda son yapılandırmadan yararlanabilirler” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, 20:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER