'Yardım kuruluşlarımız bizi gururlandırıyor'

'Yardım kuruluşlarımız bizi gururlandırıyor'

'Yardım kuruluşlarımız bizi gururlandırıyor'

Vali Erdoğan Bektaş, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yetim çocuklara yönelik başlattığı ‘’Her sınıfın bir yetim kardeşi var’’ projesi çalışmasının tanıtıldığı toplantıda yetimlere sahip çıkın çağrısında bulundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yetim çocuklara yönelik başlattığı ‘’her sınıfın bir yetim kardeşi var’’ projesi çalışmasının tanıtılacağı basın toplantısı Vali Erdoğan Bektaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan basın toplantısında İHA Zonguldak temsilcisi İlyas yazıcı, proje hakkında bilgi verdi, projeyi tanıttı. Proje hakkında açıklama yapan Vali Erdoğan Bektaş, projenin çok güzel olduğunu belirterek yetimlere sahip çıkması çağrısında bulundu ve şunları ifade etti; “Yardım dernekleri artık dünyanın her yerinde çeşitli faaliyetlerde bulunuyorlar. Biz hem içeride hem dışarıda Türkiye cumhuriyeti olarak varlığımızı güçlü itibarımızı biraz daha sivil toplum örgütlerinin bu çalışmalarını borçluyuz. Bu çerçevede İHH’nın Yetim faaliyetleri İHA’nın aslında yetim ana karakteri gibi oldu. Eğitim birimi İHH’nın ana faaliyetlerinden biridir. Ülkemiz içerisinde biz bu işin çok farkında olmayabiliriz. Çünkü ülkemiz kendi milletimizin yetimlerine bakıyor.  Kendi yetimlerini ortada bırakmıyor. Yetim konusu popüler konu değildir. Ama sınır dışına çıktığımızda iş daha farklı boyutlarda gözüküyor. Zaten bu projenin gerekçesi de budur. 100 TL aslında küçük bir rakam gibi görünüyor ama öyle yerlere gittiğini biliyoruz ki, oralarda o 100 TL hayat değiştiriyor. Belli yaralara merhem olmak duygusu çok güzel bir şeydir. Dünyanın her yerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk bayrağı Türk kavramının anlamı değişiyor. Bir dizi başarımızın altında dışarıya açılımlar da var. Bunlar bizi psikolojik olarak destekliyor. Ülkemizdeki yardım kuruluşlarıyla gurur duyacak bir durumdayız. Yardım verebilmek üstün bir duygudur. İnsanı insanlaştıran bir duygudur” diye konuştu.

İHA

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2019, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER