YASADIŞI YOLLARLA TÜRKİYE'YE GİREN ŞAHISLAR GÖZALTINA ALINDI

YASADIŞI YOLLARLA TÜRKİYE'YE GİREN ŞAHISLAR GÖZALTINA ALINDI

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde yasadışı yollarla Türkiye'ye giren Afganistan uyruklu 4 kişi ile birlikte bu kişileri çalıştıran 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak Valilik makamınca yapılan açıklamada"Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; T.A, A.A, R.Y. ve S.D. isimli Afganistan uyruklu şahısların ülkemize yasadışı yollardan girdiği bilgisi alınmıştır. 21 Mayıs 2021 günü icra edilen operasyon neticesinde, Zonguldak İli Gökçebey İlçesi Bakacakkadı Beldesinde T.A, A.A, R.Y. ve S.D. isimli Afganistan uyruklu yabancıların F.B. isimli şahsın yanında çalıştıkları, ülkemize yasadışı yollardan giriş yaptıkları tespit edilmiştir. T.A, A.A, R.Y. ve S.D. isimli Afganistan uyruklu yabancılar hakkında 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa Muhalefet ile 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü kanununa Muhalefet etmekten, F.B isimli şahıs hakkında ise 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü
Kanununa Muhalefe etmekten tutanak tanzim edilerek idari işlem başlatılmıştır. Afganistan uyruklu şahıslar Zonguldak İl Göç İdaresine teslim edilecektir" denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER