YATIRIMCILAR ALTINA YÖNELMELİ

YATIRIMCILAR ALTINA YÖNELMELİ

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çetin Çelik, yatırımcıların Altın'a yönelmesini tavsiyesinde bulundu.

Pandemiden dolayı ekonomide bozulmalar olmaya devam edeceğini ve bununda altını daha da yükselteceğini ifade eden Çelik, "Altın ve Gümüş yine bulunmaz emtia olarak ön plana çıkacaktır." dedi. Dövizin kesinlikle ikinci planda olacağını belirten Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat çetin çelik şunları söyledi:

"Döviz kesinlikle ikinci plandadır. Altın her zaman olduğu gibi 1900 seviyesini onu açtı. 2200 seviyesini bekliyoruz ve her zaman yukarıya gidecektir. Pandemi den dolayı ekonomide bozulmalar olmaya devam edecektir ve bu da altını daha da yükseltecek ve altın ve gümüş yine bulunmaz emtia olarak ön plana çıkacaktır. Paranın basıldığı yerde her zaman kesinlikle altın ön planda olur tüm dünyada para basılırken ekonomiyi düzeltmek için uğraşan ülkelerin karşıda altın hep aynı olan da dünyada kaldığı ve çok fazla talep gördüğü için 1 numara diyorum.

Altın'da ki fiyat dalgalanmaları sebebi dolar düşük düşmesinden dolayı oldu. Dolar yüksek olduğu halde Altını biraz geriye çekti ama önceden 60 bin dolara alınan 1 kilo altın bugün 64 bin dolar civarındadır ve daha da artacaktır. Yatırınca tavsiyem kesinlikle orta ve uzun vadeli altından başka bir düşünceleri olmasın nokta ne gayrimenkul da, ne faizde, ne sonlarda hiç kesinlikle 6'nın üstüne bir rakip tanımıyorum."        

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2021, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER