Yavuzyılmaz'dan sert tepki!

Yavuzyılmaz'dan sert tepki!

Yavuzyılmaz'dan sert tepki!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Zonguldak’ın SİT alanı kapsamındaki Fener Mahallesi’ne talip olmasının ardında tepkiler çığ gibi büyüyor. Konu ile ilgili ulusal gazetelere demeç veren CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Fener, Zonguldak halkının hafta sonları akın ettiği, doğal güzellikleri ile büyüleyen simge alanlardan biri, şehrimizde bir nefes kaynağıdır. Bu alandaki atıl vaziyette bulunan ve yıllardır işletmeye kapalı birçok tesis gerçek anlamda kamu yararına Zonguldak’ta faaliyet gösteren -Zonguldak Sakatlar Derneği gibi- dernekler tarafından, doğanın dokusuna zarar verilmeden işletilebilecekken, Zonguldakla yakından uzaktan ilgisi olmayan, AKP’nin arka bahçesi durumundaki TÜGVA’ya siyasi amaçlarla tahsis edilmek isteniyor” ifadelerini kullandı.
“AMAÇ SİYASİ”
CHP 27. Dönem Zonguldak Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz açıklamasında, “Fener, Zonguldak halkının hafta sonları akın ettiği, doğal güzellikleri ile büyüleyen simge alanlardan biri, şehrimizde bir nefes kaynağıdır. Bu alandaki atıl vaziyette bulunan ve yıllardır işletmeye kapalı birçok tesis gerçek anlamda kamu yararına Zonguldak’ta faaliyet gösteren -Zonguldak Sakatlar Derneği gibi- dernekler tarafından, doğanın dokusuna zarar verilmeden işletilebilecekken, Zonguldakla yakından uzaktan ilgisi olmayan, AKP’nin arka bahçesi durumundaki TÜGVA’ya siyasi amaçlarla tahsis edilmek isteniyor. 24 Haziran’da gerçekleşen genel seçimlerde AKP’nin vaatleri arasında bulunan millet kıraathanelerinde olduğu gibi, Fener Mahallesi AKP’nin propaganda merkezine çevrilmek, burada ağırlıklı olarak yaşayan CHP seçmen profili ve demografik yapı değiştirilmek isteniyor. Sembolik olarak 3-5 bin TL ile kurulan bu ve benzeri vakıfların, kısa zamanda mal varlıklarının ulaştıkları boyut dudakları uçuklatıyor. Zonguldak’ımızın yeraltındaki taş kömürü madenlerinin yanında, yer üstü güzelliklerini de yok etmeye çalışan bu rantçı, talancı anlayışla mücadelemiz dün olduğu gibi yarın da sürecek” dedi.
“ZONGULDAK’IN GÖZBEBEĞİDİR”
Fener Mahallesinin geçmişine atıfta bulunan CHP’li Yavuzyılmaz, “Geçmişte kömür yüklemeye gelen gemilere kıyıyı göstermek için yapılan, hâlâ çalışmakta olan tarihi deniz fenerinin bulunduğu ve adını buradan alan Fener Mahallesi, parkları, futbol sahaları, taş arabaları, okulları, tenis kortları, özellikle eskiden güllerle dolu bahçeleriyle tek katlı TTK lojmanları olan, balıkçıların uğrak yeri kayalıkları ile her Zonguldaklının hayallerinde, çocukluk anılarında yeri olan gözbebeği bir mahalledir” ifadelerini kullandı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 01:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gülden Işık
Gülden Işık - 6 yıl Önce

Bizim çocuk, lütfen buna engel olmak için elinizden geleni yapınız; elimizi verirsek kol da gider... sevgiler

Zeynep Yüksel
Zeynep Yüksel - 6 yıl Önce

Denizimizin duygu ve düşüncelerle yürekten katılıyorum. Zonguldak taki tüm değerlerimize sahip çıkacağına inancım sonsuz. .

Nejla Dogukan
Nejla Dogukan - 6 yıl Önce

Fener mahallesi Zonguldaklilarin goz bebeğidir benim çocukluğum gençliğim oralarda geçti ,okulumFener lisesidir

SIRADAKİ HABER