Yavuzyılmaz, Meclis Araştırma Komisyonu'na seçildi

Yavuzyılmaz, Meclis Araştırma Komisyonu'na seçildi

Yavuzyılmaz, Meclis Araştırma Komisyonu'na seçildi

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TBMM’de, hayvanların haklarının korunması ile hayvanlara eziyet ve kötü muamelelerin önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu'na seçildi.CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TBMM’de, hayvanların haklarının korunması ile hayvanlara eziyet ve kötü muamelelerin önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu'na seçildi.

Kurulan komisyon, sokak hayvanları, yaban hayvanları ve ticareti yapılan besi hayvanlarının haklarının korunması ve hayvanlara kötü muameleye bağlı cezai işlemlerin düzenlenmesi ile ilgili çalışmaları yürütecek.

Yavuzyılmaz, komisyonun ilk toplantısında yaptığı konuşmada, hayvanların partisi ve ideolojisi olmadığını, bu yüzden komisyonun siyaset üstü çalışması gerektiğine vurgu yaptı. İthal edilen hayvanlar ve hayvansal ürünlerle ilgili de düzenlenme yapılması gerektiğini belirten Yavuzyılmaz, "Kar hırsı ve daha çok kazanma motivasyonu ile hayvanlara işkence yaparak onları kullanan ve bu şekilde para kazanan kişiler ve kurumlar için de yaptırımlar oluşturmalıyız" dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2019, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER