Yavuzyılmaz, Pegasus CEO’su ile Görüştü!

Yavuzyılmaz, Pegasus CEO’su ile Görüştü!

Yavuzyılmaz, Pegasus CEO’su ile Görüştü!

CHP Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Pegasus Havayollarının, Zonguldak Çaycuma Havaalanı’na iç ve dış hat seferleri koyması için Pegasus Havayolları CEO’su Mehmet Tevfik Nane ile görüşme gerçekleştirdi. Yavuzyılmaz, Düseldorf ve Zonguldak arasında dış hat seferi düzenleyen Germania Air firmasının iflasının ardından atıl duruma düşen Havaalanı’na Pegasus firması ile görüşerek sefer konulması talebini dile getirdi.

Pegasus CEO’su Mehmet Nane, Yavuzyılmaz’a; Seferleri başlatmayı istediklerini ancak Pegasus’un uçak envanterinde Zonguldak Havaalanı’na iniş - kalkış yapabilecek tiplerdeki uçaklardan bulunmadığını, kiralama yöntemiyle de maliyetin ciddi zarar doğuracağını ifade etti. Nane yaptığı analizler sonucu, havaalanının pist yapısı ve konumu gereği Airbus 319-100 ve Boing 737-700 tipi dar gövdeli uçakların iniş-kalkışa uygun olduğunu, Pegasus’un envanterinde bu iki uçak tipinin olmaması nedeniyle, Zonguldak Havaalanı’na sefer düzenlemesinin şuan için  mümkün olmadığını ifade etti.

Yavuzyılmaz açıklamasında, Pegasus yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından Onur Air, Atlas Jet, Bora Jet ve Freebird firmaları ile de konuya ilişkin çalışma ve görüşmeler yapacağını belirtti.

CHP'li Milletvekili ayrıca: “Yaptığım tüm araştırmalardan  anlaşılmaktadır ki, havaalanımızın yapısına uygun model ve kapasitedeki uçakların bulunduğu envantere sahip, iç ve dış hat seferlerini başlatabilecek, mali güç yeterliliği olan tek bir firma vardır, o da Türk Hava Yolları'dır.
THY filosunda, 7 adet Airbus 319-100 ve 1 adet Boeing 737-700 modellerinde havaalanımıza iniş ve kalkış yapabilecek uçaklar mevcuttur. Bu uçaklar 124 yolcu kapasitelidir. ILS cihazının (instrument landing system-aletli iniş sistemi) bir hafta içinde devreye alınmasıyla havaalanımız teknik olarak iç ve dış hat seferlerinin başlamasına belirttiğim tipteki uçaklarla hazır hale gelmektedir.

Havaalanımızın uçuşlara hazır olduğu bu aşamadan sonra geriye aşılması gereken tek bir sorun kalmaktadır. Bu sorun Zonguldak'ın AKP'li milletvekillerinin kendi hükümetleri döneminde bu sorunu çözmek için yeterli siyasi iradeyi gösterememeleri sorunudur. Konunun özeti, AKP hükümeti havaalanımıza iç ve dış hat seferlerinin başlatılması için THY'na ısrarla talimat vermemektedir. Bu nedenle de Zonguldak Çaycuma Havaalanı'na iç ve dış hat seferleri başlatılmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2019, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER