Yavuzyılmaz yol ve su için görüştü!

Yavuzyılmaz yol ve su için görüştü!

Yavuzyılmaz yol ve su için görüştü!

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kastamonu'ya giderek Zonguldak’ın bağlı olduğu Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’nü ve Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüklerini ziyaret etti. Bölge Müdürleri ile görüşen Yavuzyılmaz, Zonguldak'ta yapılan yol ve su çalışmaları hakkında görüşmelerde bulundu.

İlk olarak Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi' yi ziyaret eden Yavuzyılmaz, yol kenarlarında tespit ettiği ve ölümlü kazalara sebep olan koruyucu bariyerlerin eksiklikleri, benzeri güvenlik kusurları ve çözüm önerileri hakkında görüştü. Can ve trafik güvenliği açısından büyük risklere sebep olan bu eksikliklerin en kısa sürede çözülmesi için yapılabilecekleri ve bu eksikliğin nedenlerini Müdür Özendi ile görüşen Yavuzyılmaz, son dönemde gerçekleşen kazaların bu konunun ne kadar acil ve elzem olduğunu bir kez daha  gösterdiğini belirtti.

Görüşmelerinde, Mithatpaşa Tünelleri'nin inşaatının ödeneksizlikten dolayı durdurulmasını ve derede sürdürülen betonlama inşaatının doğaya, ekolojik dengeye verdiği telafisi mümlün olmayan zararları da değerlendiren Yavuzyılmaz; Ereğli Girişi'nde yer alan yol yükseltilmesi çalışmasının ve Alaplı Belediyesi Girişi'nde istenilen kavşağın nasıl yapılabileceği konusunda da görüşlerini ve yapılabilecekleri Müdür Özendi ile paylaştı. 

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ziyareti ardından DSİ 23. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal'ı makamında ziyaret eden Yavuzyılmaz, yapımı durdurulan dere ıslahı projesi ve Beycuma su göleti çalışmalarının akıbetlerini sordu. Ödenek sıkıntısı ve çalışma durumu hakkında fikirlerini beyan eden Yavuzyılmaz, Türkiye Büyük Meclisi’nde de bölgenin sorunlarını konuşmak için Bölge Müdürlükleri ile irtibatta olacağını belirtti.

Yavuzyılmaz ziyaretler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Bugün bölge müdürlerimiz ile makamlarında görüşmelerde bulunduk. Karayolları Bölge Müdürümüz Hüsamettin Özendi ve ekibini, BEÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi girişine, dilekçemiz neticesinde, New Jersey Bariyer diye adlandırılan, 12 adet beton blokları koymakta olduklarını ifade ettiler. Aynı noktada10 adet beton bloka daha ihtiyaç olduğunu belirtip bu bariyerleti de talep ettik. Önümüzdeki birkaç gün içinde bu kısımdaki  bariyer işlemini tamamlayacaklarını belirttiler. Şehrin diğer sıkıntılarını ve özellikle Devrek Yolu'ndaki bariyer eksikliklerini kendileri ile istişare ettik. İrtibatta olacağımızı belirterek DSİ bölge müdürümüz Hayrettin Baysal ile görüştük. Hayrettin Bey ile de Zonguldak'ın susuzluk sıkıntısı çeken ve aciliyeti olan bölgeleri ile ilgili neler yapabileceğimizi konuştuk, fikirlerimizi aktardık. Buradan iki bölge müdürümüze de teşekkür ediyorum. Zonguldak adına birtakım değişiklikler yapmaya başladık, ama yetmez! Tüm milletvekilleri hep birlikte şehre dokunup sorunları ortadan kaldırmak için mücadele ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2018, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER