Yavuzyılmaz’dan Enerjisa’ya “yanlıştan dön” çağrısı

Yavuzyılmaz’dan Enerjisa’ya “yanlıştan dön” çağrısı

Yavuzyılmaz’dan Enerjisa’ya “yanlıştan dön” çağrısı

Türkiye’de koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında vatandaşlara “evde kalın” çağrıları yapılırken, elektrik dağıtım şirketlerinin peş peşe yaptıkları planlı elektrik kesintileri mağduriyetlere yol açmaya devam ediyor.

Dün, Enerjisa’nın, Zonguldak’ın birçok ilçesini kapsayan kesintileri bugün de devam ederken, İstanbul’da benzer uygulamaya giden Bedaş Elektrik, gelen tepkiler üzerine geri adım atarak, bugün basına geçtiği açıklama ile programladıkları planlı kesintileri ertelediklerini kamuoyuna duyurdu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Enerjisa’nın Zonguldak’ın birçok ilçe ve mahallesinde gerçekleştirmekte olduğu planlı elektrik kesintilerine dün sosyal medya hesaplarında tepki göstererek; “böyle bir zamanda, ‘Zonguldaklı çocuk, yaşlı, genç eve kapanmışken, Enerjisa Zonguldak’ı elektriksiz bıraktı!” demiş ve yapılan çalışmaları eleştirmişti. 

Milletvekili, bugün yaptığı açıklamalar ile de Enerjisa’ya “yanlıştan dön” çağrısında bulunurken şu ifadelere yer verdi: 

“Ülkemiz ve şehrimiz koronavirüs salgını ile mücadele edip, ‘vatandaşlarımıza evlerinde kalmaları, sokağa çıkmamaları’ tavsiyeleri verilirken, ENERJİSA Zonguldak’ı elektriksiz bırakmaya devam etmektedir. Dün Zonguldak’ın 5 ilçesi, 10 mahallesi ve 30’u aşkın sokağında başlayan elektrik kesintileri bugünde devam ederek önümüzdeki pazar günü akşamına kadar sürecektir. Benzeri bir çalışmayı yapmakta olan Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ), uyarılarımız üzerine yanlıştan dönmüş ve planlı bakım çalışmalarını ertelenmiştir. 

Enerjisa’yı, vatandaşın eve kapandığı ve zaten zor bir dönemden geçtiği bu süreçte sorumluluğa davet ediyor, tıpkı Bedaş Elektrik Dağıtımın yaptığı gibi çalışmalarını ertelemeye ve vatandaştan özür dilemeye çağırıyorum.” 

Enerjisa’nın 20.03.2020- 22.03.2020 tarihleri arasında Zonguldak’ta uygulayacağı kesinti programına firmanın web sitesi üzerinden https://www.baskentedas.com.tr/Pages/Bilgilendirme/PlanliBakim/Planli-Kesinti-Listesi-ve-Haritasi.aspx    bağlantısı ile ulaşılabilmektedir.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2020, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER