Yavuzyılmaz’dan Hamdi Uçar’a davet

Yavuzyılmaz’dan Hamdi Uçar’a davet

Yavuzyılmaz’dan Hamdi Uçar’a davet

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi ve CHP’li yöneticileri hakkında geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ı canlı yayında tartışmaya davet etti. 

Yavuzyılmaz yaptığı açıklamada; “Zonguldak'taki siyasetin seviyesini sürekli olarak düşüren AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'a çağrı yapıyorum.
Tek başına televizyon programlarına katılıp CHP ve CHP yöneticileriyle ilgili hakaretamiz ifadeler kullanmayı bırakmalıdır.” derken, Ak Parti Milletvekiline “cesareti varsa benimle birlikte bir televizyon programına katılsın” diyerek seslendi. 

CHP’li Milletvekili, Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES) hakkında önemli açıklamalarda bulunduğu mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Zonguldak'taki siyasetin seviyesini sürekli olarak düşüren AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'a çağrı yapıyorum. Tek başına televizyon programlarına katılıp CHP ve CHP yöneticileriyle ilgili hakaretamiz ifadeler kullanmayı bırakmalıdır. Cesareti varsa benimle birlikte bir televizyon programına katılsın. 

ÇATES konusunda CHP olarak savunduğumuz konu, hali hazırdaki santrallerin filtrelerinin takılmasıdır. Üretimin durması değil. Buradaki önceliğimiz halkın sağlığı, doğanın tahribatına dur demek ve sürdürülebilir istihdamın sağlanması için filtrelerin takılmasıdır.

6 yıldır bu filtreleri yasal süresinin içinde taktırmayan AK Parti'dir. Bu yıllar boyunca neden bu filtreleri taktırmadıklarını Hamdi Uçar açıklasın. 

TEİAŞ tarafından büyük bir teşvikin zaten ÇATES'e verildiğini, bu nedenle işçilerin mağdur edilmeyeceğini açıkladık. Artık işçileri mağdur etmek konusu tamamen AK Parti’nin tercihi olacaktır. Zira bir kaynak sorunu yoktur. 

Geçtiğimiz haftalarda ÇATES filtre tesisini kurduğu halde, tesisi açtıramayan, bu işi de beceremeyen AK Partili Çevre ve Şehircilik Bakanı'dır. AK Partili Hamdi Uçar bu işi niye beceremediklerini açıklasın. Kendisinin gücü neye ve kime yetmiyormuş açıklasın. 

Aynı zamanda Hamdi Uçar, alınan faaliyet durdurma kararı ve uygulamasıyla ilgili güya CHP'ye sataşıyor görünse de aslında bu kapatma kararını kendi iradesi ve vetosuyla alan ve uygulatan Cumhurbaşkanı'na karşı çıkıyor, onun istihdam ve üretimi düşünmediğini, yok saydığını ima ediyor. Hatta bu durumdakilere pişkin ifadesini kullanıyor. 

Yoksa Hamdi Uçar, Cumhurbaşkanı'nın bu kararının hatalı olduğunu mu düşünüyor veya kandırıldığını mı ima ediyor?

TBMM'de onaylanan kanun; filtresiz santrallere ceza verilmesini engelleyen 6 yıldır süren korumanın süresinin uzatılmamasıyla ilgiliydi. Kanunla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na uyarı cezası, para cezası veya faaliyet durdurma cezaları verme yetkisi tanınmış oldu. Artık cezanın ne olacağının takdiri Cumhurbaşkanı ve Çevre Şehircilik Bakanı'na aitti. Bu takdirlerini de nasıl kullandıkları malum. Kapatarak..

Özetle, ÇATES dahil 15 termik santralin faaliyetini durdurma kararını alan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'dır. ÇATES'i mühürleyip, Cumhurbaşkanı'nın kararını uygulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı da AK Partilidir. ÇATES geçtiğimiz haftalarda filtre tesisini kurduğu halde, tesisi açtıramayan, bu işi de beceremeyen AK Partili Çevre ve Şehircilik Bakanı'dır.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2020, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER