'Yeni Zonguldak lafta kalmayacak'

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan gündemi değerlendirdi

'Yeni Zonguldak lafta kalmayacak'

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
‘ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR’
İptal edilen asfalt ihalesinin yeniden yapılacağını söyleyen Başkan Alan: “Mevsim itibariyle bizim çalışma zamanımız. Mahallerimizi teknik arkadaşlarımızla meclis üyelerimizle ziyaret ediyoruz inceliyoruz, gerçekten 19 mahallemizde, sokaklarımızda sıkıntılarımız var. Hem gelen taleplere göre hem de gezip yerinde inceleme yaparak aciliyet sıralamasını belirleyerek mahallemizdeki vatandaşlarımızın dertlerini çözmeye gayret gösteriyoruz. Bize gelen talepleri dosyalarımızda topluyoruz ondan sonra da gidip bizzat yerine bakarak çözüme kavuşturma niyetindeyiz. O yüzden de parke ve betonlama çalışmalarımız, park bahçeler ve bayram öncesi hazırlıklarımız devam ediyor. Bütün arkadaşlarımız sahada. Ağustos'un sonuna doğru ihalemizi yapıp asfaltlama içinde bir an önce startı vereceğiz. Tam çalışma zamanı, parke çalışmalarımız şuan 3 farklı yerde devam ediyor, aynı anda ufak bir yerde beton döküyoruz, sıkıntılı yerlere yama yapıyoruz. En büyük isteğimiz bir an önce ihalemizi tamamlayıp ana arterlerimize asfalt dökmek” dedi.
‘VATANDAŞIMIZ NE İSTERSE BİZ ONU YAPACAĞIZ’
Gönül belediyeciliği ile vatandaşların isteklerini yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Alan: “Biz  Gönül belediyeciliği yapacağız, sosyal belediyecilik ve insanımızın hep yanında olacağız dedik, ona da gayret gösteriyoruz. Vatandaşımız bir güler yüz bir samimiyet istiyor, en azından yapacaklarımızı söylüyoruz, yapılmayacakları şu an için ya da hangi tarihte yapılacağını vatandaşımıza bizzat kendimiz yüzüne söylüyoruz. Vatandaşlarımız ilk başta bir şaşkınlık yaşıyorlar. Belediyeyi ve teknik ekibi, başkanı karşısında görünce oturuyoruz. Çay içiyoruz,sohbet ediyoruz  bizler mümkün olduğu kadar zaman ayırmaya çalışıyoruz. Hafta sonlarını ben mümkün olduğu kadar sahada geçirmek istiyorum  Biz halkın belediyesiyiz ve  halka hizmet için buradayız. O yüzden vatandaşımızın şahsi talepleri oluyor mahallesiyle ilgili talepleri oluyor. Sorunları çözmeye çalışıyoruz, bundan geri durmayacağız, vatandaşımız ne isterse biz de onu yapacağız” dedi.
‘ANKARA’YI SIK SIK RAHATSIZ EDECEĞİZ’
Beklentileri boşa çıkartmak istemediklerini söyleyen Başkan Alan: “İl Başkanımız, ilçe Başkanımız, 3 Vekilimiz,Kozlu Belediye Başkanımız, Kilimli Belediye Başkanımızla bir heyet olarak hep beraber Ankara'daydık. Önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Cahit bey ile görüşme şansımız oldu. Zonguldak'ımızın sıkıntılarını, Kozlu'ya Kilimli'ye  yapılacak Mithatpaşa Tünelinden Kilimli sahil yoluna kadar konular masaya yatırıldı.  Ankara ziyaretimiz güzel geçti. Sayın İçişleri Bakanımızı ziyaret ettik. Zonguldak'ta seçim öncesi gelip bize destek olduğu için kendisine teşekkür ettik, genel konularda sohbet ettik, güzel verimli bir ziyaret oldu. Zonguldak'ımızı hızlıca geliştirmek için Ankara'daki büyüklerimizi sık sık rahatsız edeceğiz. İnşallah beklentin hiçbirini boşa çıkar mıyız" dedi. 
‘TRAFİK ZABITASININ HAYATA GEÇİYOR’
Trafik Zabıtası uygulamasının hayata geçeceğini söyleyen Başkan Alan: “Trafik zabıtası ile İnşallah en kısa zamanda hayata geçirip emniyet güçlerimize birlikte vatandaşlarımızın trafikte emniyetle  sıkıntı yaşamaması için çalışmaları yapıyoruz. sık sık görüşüyoruz bir parça da onunla ilgili sabır istiyorum" dedi. 
‘HALKIMIZ MEMNUN’
Vatandaşların halk gününden memnun olduğunu söyleyen Alan: “Halk günleri uygulamasından vatandaşların memnun olduğunu söyleyen Başkan Alan: “Salı ve Perşembe günleri yoğun geçiyor bizim için, Allah vatandaşlarımızın eksikliğini göstermesin, her mahallemizde yaşlı-genç 7'den 70'e  bayanlar beyefendiler geliyorlar taleplerini iletiyorlar. Yıllardır çözülemeyen sıkıntılar var. En büyük sıkıntımız işsizlik. Vatandaşlarımızın talebi iş, bizde elimizden geldiğince  sağlamaya çalışıyoruz ama ne yazık ki şu anda öyle elimizde bir güç yok, keşke elimizde güç olsa da kimseyi iş konusunda kapıdan geri çevirmesek” dedi.
 ‘ŞARTLARI KOLAYLAŞTIRDIK’
Borçları yapılandırdıklarını söyleyen Alan: “Borcu olan esnaflarımızın daha rahat ödemeleri yapabilmeleri için bir parçada ödeme şartlarını kolaylaştırdık. Onlar zaten arkadaşlarımız tarafından tebliğ ediliyorlar, belli bir limite kadar olan borçları biraz daha aşağıya çekip peşinat yüzdesini taksitleri bir parça da arttırdık ki vatandaşımız rahatça kolayca gelip yapılandırmasını yapsın, borçlarını ödesin diye" dedi. 
‘KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK’ 

Zaman çok hızlı geçiyor, 120 gün hemen geçti. Planlama yapıyoruz. Bir şeyin zeminini hazırlamadan yapmış olmak için yapmak gibi bir niyetimiz yok. Zonguldak'ın hakikatten bunlara tahammülü yok, kaybedecek vakti de yok, öyle bir zamanımız yok” dedi.  
‘KURSAN İÇİN HAZIRLARIMIZ TAMAM’
Kurban bayramı öncesinde hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Alan: “Kesilecek kurbanlıkların da mezbaha da kesilmesin tercih ediyoruz. Komisyon tarafından uygun görülmeyen yerlerde kurban kesilmemesini  rica ediyoruz, arkadaşlarımız da bayram boyunca bununla ilgili denetimlerde bulunacaklar. Vatandaşlarımızın da bayram boyunca böyle bir durumla karşılaşmaması için mezbahaneyi tercih etmeleri bizlerinde isteğidir. Onlar için de daha sağlıklı olacaktır. Mezbahanede ehli kişiler tarafından daha sağlıklı ortamda kurbanlarını kesilmesi hepimizin ortak isteğidir, arzusudur” dedi.
‘YENİ ZONGULDAK KELİMESİ LAFTA KALMAYACAK’
Kararlı bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Başkan Alan: “Kararlı adım atmak için planlayarak hazırlayarak devam ediyoruz. Ben her zaman demiştim Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum geldiği zaman da ona da söylemiştim. Sayın Bakan bizim için en önemli şey daha var Lauvar Projesi. Çünkü 15-20 sene kaybettik. Onunla ilgili proje TOKİ tarafından çiziliyor, Millet Bahçemiz olsun liman arkasından Valilik önüne kadar sahil düzenlemesi olsun projeler çiziliyor, Köprü altı esnafımızla ilgili düşüncelerimiz var onlarla bir daha tez vakitte bir ara onları da aktaracağız. Yeni Zonguldak kelimesi lafta kalmayacak. Hep beraber karar vereceğiz, çünkü bu şehir hepimizin sadece Selim'in kararıyla ya da birkaç kişinin kararıyla olmayacak herkesin katkısı görüşü eleştirisi ve desteği lazım. Çünkü hepimiz bu şehirde yaşıyoruz  hep birlikte bunlara karar vereceğiz" dedi.
‘KALDIRIM İŞGALİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’
Kaldırım ve yol işgali yapan esnafları uyardıklarını söyleyen Başkan Alan: “Biz sahada gezerken vatandaşımızın bizden taleplerinin başında yol, ikincisi de kaldırım işgalleri geliyor. Vatandaşımız bize hep şunu diyor, biz hakkımız olan yolda rahatça yürümek istiyoruz vatandaşın yolunda esnafların mallarını sergilemesini ya da yollara bırakmasını istemiyoruz. Haklı vatandaşımız, biz zabıta müdürü arkadaşlarımızla bununla ilgili toplantımızı gerçekleştirdik İnşallah haftaya bir sahada olacağız. 1 Eylül diye bir tarih söylemiştik, dediğimizin arkasındayız 2 Eylül' den itibaren de kurallara uymayan,  kaldırım işgali yapmaya devam eden esnaflarımıza da istemeden de olsa ceza kesmek zorunda olacağız" dedi. (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2019, 20:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Burak Burak
Burak Burak - 5 yıl Önce

Sayın Başkan Uzunkum Toki yolları sıkıntılı. Lütfen gelip bakın ve gerekeni yapın. Seçim vaadinizin başında vardı bu iş. 4 ay geçti aradan. Size güveniyoruz

SIRADAKİ HABER