Yerli Otomobil Aşkına!

Yerli Otomobil Aşkına!

Yerli Otomobil Aşkına!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Babayiğitler ile başlattığı yerli otomobil heyecanı devam ederken siyasilerin, ülke genelinde yerli otomobil tesislerini kendi illerine kazandırma çalışmaları deam ediyor. Yerli otomobil yatırım ve iştiraklarinin Zonguldak kazandırılması için Ankarada büyük çaba sarf eden Zonguldakın Ak Partili kurmayları daha önce şehrin siyasilerine seslenerek çağrıda bulunan MHP İl Başkanı Hamdi Ayana cevap verdi. Hamdi Ayan daha önce yerli otomobil ile ilgili yaptığı çağrıda, Buradan Zonguldakın siyasi il başkanlarına sesleniyorum. Gelin bir masada oturalım e ortak bir mutabakat ile Cumhurbaşkanı Erdoğandan randevu alarak yerli otomobil yatırımı için girişimde bulunalım demişti.
Daha sonra Ayanın çağrısına yeşil ışık yakan CHP İl Başkanı ahmet Altun ise, Zonguldakta bir kişilik bile istihdam yaratılacaksa biz masaya otururuz. Her türlü ortak bir çalışmaya imzamı atarım diyerek aynı zeminde yerli otomobil için çalışabileceklerine dikkat çekti.
MHP İl Başkanı Hamdi Ayanın çağrısına ise en son AK Partiden cevap geldi. Ayanın çağrısını olumlu bulduklarını ve aynı masada oturabilecekelerine işaret eden AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Aynı masada oturulmaz diye bir şey yok. Biz zaten masadayız biz masayı terk etmedik. Niye olmasın? Biz yerli otomobil için gereken çalışmaları yapıyoruz. Gerekli girşimlerde bulunarak ilgili makamlara ve milletvekillerimize söylüyoruz. Bir masada oturmak Zonguldak için daha iyi olacaktır. Biz il başkanları ile bir araya gelerek oturabiliriz. Biz ankarada Enerji Bakanı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, milletvekillerimiz olsun girişimlerimizi yaptık. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalıka da gerekli konuları belirttik. Biz Zonguldakta sanayicilerimiz ile toplantı yaptık. Şimdi BEÜ tarafından raporlar hazırlanıyor ve Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne koyacağız. Yerli üretimin burada olması veya en azından bir kısmının burada olması bile Zonguldak açısından iyi olacağını belirttik. Sayın Ayanın çağrısı olumludur dedi. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER