Yeşil: “Omuz omuza mücadele edeceğiz”

Yeşil: “Omuz omuza mücadele edeceğiz”

Yeşil: “Omuz omuza mücadele edeceğiz”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ile Yönetim Kurulu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi ile Hattat Madencilik A.Ş.’de çalışan madencilere teşekkür ziyaretinde bulundu.
Ziyarete, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hüseyin Koçak, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya ve Şube Yönetimi, GMİS’e bağlı Karadon, Armutçuk, Üzülmez, Kozlu, Amasra ve Merkez Servisleri Şubelerinin şube başkan ve yöneticileri katıldı.
AMASRA’DAN MADENCİYE ZİYARET
İlk ziyaret TTK Amasra Müessesesi’nde çalışan maden işçilerine yapıldı.
Maden işçilerine hitaben konuşan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, yeni yönetim kurulu üyelerini tek tek tanıttı.
Yeşil şunları söyledi;
“Genel Kurulumuzu yaptık ve Sendikamıza yakışır bir şekilde, demokratik ortamda sonuçlandırdık. Tabanın desteğini, güvenini alarak yeni, genç bir ekip oluşturduk.
Gördüğünüz gibi genç ve dinamik bir ekiple görevimizin başındayız.
Bu süreçte, şahsım ve ekibim adına Amasra şubeye, bize destek verdikleri için teşekkür ediyorum.
Amasra şubemizin ve şube başkanımızın, bu ekibin oluşmasında emeği var.
Onlar, bu ekip çalışacak bir ekip, sendikamızın geleceği için, kurumumuzun geleceği için bu ekibe bu dönem destek vereceğiz dediler,  kendisine ve sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
1000 arkadaşımız önümüzdeki süreçte işe başlayacak. Arkasından 500 arkadaşımızın alımı da devam edecek. O 500 arkadaşımızın sayısının arttırılması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu süreçte özellikle Amasra bölgesine alınacak arkadaşların sayısı konusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.
5 Nisan kararlarında Amasra ve Armutçuk’un özelleştirilmesine karşı nasıl kolkola, omuz omuza mücadele ettiysek, Karadon’un özelleştirilmesine karşı nasıl nasıl beraber, omuz omuza, birlikte mücadele ettiysek, bundan sonra da, birlik ve beraberlik içinde, sonuna kadar sizlerle birlikte mücadele edeceğiz.
Toplu sözleşme görüşmelerimiz var. 3 Nisan’da Ankara’ya gideceğiz. Sizlerle beraber kararlar alacağız. Sizlere danışmadan, sizlere sormadan adım atmayacağız. Sizlerle bilgi alışverişi içinde toplu sözleşmemizi en iyi şekilde beraber imzalayacağız”.
Maden nezaretçilerini ziyaret eden GMİS Heyeti, maden işçilerine de tek tek teşekkür etti.
GMİS Heyeti, TTK Amasra Müessesesi Müdürü Cihat Özdemir’i ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.
HATTAT MADENCİLİK’TE MADENCİYE ZİYARET
GMİS Yönetim Kurulu ve Şubeler Yöneticileri, Hattat Madencilik Şirketi’nin Tarlaağzı İşletmesi’nde çalışan maden işçilerini ziyaret etti.
Ziyarette konuşan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Sıkıntılarınızı biliyoruz. Bu sıkıntıları çözme aşamasında Genel Merkez Yönetimi ve Şube Yönetimimiz bu işleri çözmek için elbirliğiyle mücadele edeceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.
Toplu iş sözleşmesi sürecimiz de başladı. Bu süreçte sizler için yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışacağız.
Tabii bu süreçte zor bir süreç. Bu süreçte sizlerin de desteğine ihtiyacımız olacak.
Allah’ın izniyle, omuz omuza, gönül gönüle vererek bu işin de üstesinden geleceğiz” dedi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2019, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER