Yeşil, önemli bir konuya değindi!

Yeşil, önemli bir konuya değindi!

Yeşil, önemli bir konuya değindi!

Zonguldak'ın kanayan yarası kaçak ocaklar, 2019 yılı ve 2020'nin başında toplam 15 işçinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, "İş güvenliği olmayan bir yere insan bile bile niye girer, önce bunu sorgulamak lazım" dedi.
Emeğin başkenti Zonguldak'ta gündem kaçak ocaklar ve işçi ölümleri. Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil, ruhsatsız kömür ocakları ve yaşanan kazaları değerlendirirken "İş güvenliği olmayan bir yere insan bile bile niye girer, önce bunu sorgulamak lazım" dedi. Meydana gelen iş kazaları ve göçükler sonucu 15 işçiden 8'i kaçak ocaklarda, 5'i rödevanslı sahalarda yaşamını yitirdi. 2020 yılının başlangıcında ise 2 işçi daha göçük altında kaldı. Hakan Yeşil, kaçak ocaklarda çalışan işçiler için istihdam çağrısında bulundu. Yeşil, sorun çözülmediği takdirde kacak ocaklardaki iş kazalarının artacağına da dikkati çekti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye Taşkömürü Kurumu'na alınan bin 500 işçi, adaptasyon sürecini tamamladı.
Genel Başkan Hakan Yeşil, çelik tahkimat sisteminin bölgelere yayılmasının ardından işçi alımları için çağrıların yineleneceğini de söyledi.

KAYNAK: KANAL B

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2020, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER