Yıldız'dan Çınar'a ziyaret

Yıldız'dan Çınar'a ziyaret

Yıldız'dan Çınar'a ziyaret

ZONGULDAK Gümrük Müdürlüğünde 2017 yılında 1 milyar 36 milyon dolar ithalat, 120 milyon dolar ise ihracat gerçekleştirildi.

Zonguldak Gümrük Müdürü Mehmet Yıldız, Zonguldak Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Mehmet Taştan ve gümrük personeli ile Dünya Gümrük Günü kutlamaları kapsamında Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Ardından Vali Ahmet Çınarı ziyaret eden gümrük müdürlüğü personeli, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Zonguldak Gümrük Müdürü Mehmet Yıldız, kurumunun 2017 yılı çalışmaları hakkında da yazılı açıklamada bulundu. Yıldız, 44 personelle 2 liman, 2 antrepoda ve havalimanında hizmet verdiklerini söyledi. 2017 yılında Zonguldak Gümrük Müdürlüğünün ithalat ve ihracat rakamlarını açıklayan Yıldız, şöyle dedi:

İdaremizde 2017 yılında 1 milyar 36 milyon dolar ithalat ile 120 milyon dolar ihracat gerçekleşmiştir. Bunun yanında 2017 yılı itibariyle 650 milyon lira KDV ile 2 milyon lira gümrük vergisi tahsilatı gerçekleştirilmiştir. Kaçakçılık ve istihbarat müdürlüğü 25 personelle görev yapılmaktadır. Narkotik köpeği barut ve x-ray cihazı ile aramalar yapılmaktadır. Yapılan aramalar neticesinde akaryakıt, silah parçası, araç, uyuşturucu gibi yakalamalar olmak üzere toplamda 4 milyon 500 bin lira değerinde yakalamalar gerçekleştirilmiştir. Gelen araçların yüzde 80ine yakını taramadan geçirilmek suretiyle kaçakçılık ve vergi kaybına dönük işlemlerle etkin silahların tetik mekanizması ile dürbün parçası ve 2 bin kilo asit anhidrit yakalaması gerçekleşmiştir

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER