Yoğun trafiğe çare arıyoruz

Yoğun trafiğe çare arıyoruz

Yoğun trafiğe çare arıyoruz

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kentte yaşanan trafik yoğunluğuna çare bulmak için proje çalışmalarına başladıklarını ifade etti.
Akdemir, beraberinde, Belediye Başkan yardımcısı Erhan Darende, Trafik Müdürü Ahmet Özkan, Fen İşleri Müdürü Ogan Köktürk, bazı belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve diğer yetkililer ile birlikte Uğur Mumcu kavşağında incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, burada, dolmuş şoförleri ile birlikte bir süre yapılacak olan projeyi açıklarken, trafik yoğunluğunun azaltılması yönünde Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, TTK Genel Müdür vekili Kazım Eroğlu da yapılacak projeyi desteklediğini söyleyerek, şunları söyledi;
“Zonguldak’ın trafiğine nasıl çözeriz noktasında hemen her gün çareler arıyoruz. Ancak malumunuz olduğunuz üzere kentte her geçen gün araç sayısı artmaktadır. Daha düne kadar Askerlik Şubesi ile İncivez’e kadar dört adet ticari taksi vardı. Bugün ise kentimizde sağlı-sollu ikişer sıra parklar var. Başta temizlik görevlilerimiz araçların arasında temizlik yapmak için sorun yaşıyorlar. Zonguldak’ta araç sayısı 150 bine çıktı.
Zonguldak’ın trafik yoğunluğunu azaltmak adına çözümler arıyoruz. Mevcut minibüs durakları, kargo alanı başta olmak üzere bazı bölgeler Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun. Valimiz Ahmet Çınar sağ olsun. Bu sorunları kendisine anlattık. Valimiz bu sorunu hemen dikkate alarak ilgili arkadaşlarımızı toplayıp görüş alış verişinde bulundu. Belediye olarak hazırladığımız planlar doğrultusunda, TTK Genel Müdür vekili Kazım Eroğlu’nun da katkılarıyla mevcut projemizin uygulanması için yaklaşık 7 metre genişliğinde güzergahı karayoluna tahsis etmek üzere kolaylık gösterdi.
Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri duraklarının oradan Milli Egemenlik Caddesi Terminal mevkiine kadar yapılacak olan yeni kavşak düzenlemesi ve battı çıktı sistemiyle Kozlu istikametine gidecek olan araçlar mevcut trafiğe girmeden yollarına devam edecekler. Zonguldak olarak tüm kurumlar sorunların çözümü noktasında diyalog içerisinde olmalıdır. Belediye olarak tüm kurumlarımızla diyalog halindeyiz.
Yeni kavşak düzenlemesi ve battı çıktı projesi hemen uygulanabilir bir proje değildir. Çok maliyetli bir projedir. Karayollarımız da projenin uygulanması için destek verecek. Hizmetin mevsimi olmaz. O nedenle proje yapıma hazır hale geldiğinde hemen çalışmalara başlayacağız”
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, beraberindekiler ile birlikte Uğur Mumcu Kavşağında yapılacak olan proje konusunda yerinde incelemelerde bulunarak bilgi alış verişinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER