Yumurtalık Kanserine dikkat çekildi

Yumurtalık Kanserine dikkat çekildi

Yumurtalık Kanserine dikkat çekildi

8 Mayıs Dünya Yumurtalık Kanseri Günü kapsamında BEÜ’de Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Doç. Dr. Şebnem Kargı Konferans Salonunda “Kadınlarda Yumurtalık Kanseri” başlıklı konferans verildi. 
Yumurtalık kanseri farkındalığını arttırmak için düzenlenen toplantıya, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Müge Harma ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Anıl Turhan Çakır konuşmacı olarak katılırken toplantı akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Türkiye’de sayılı Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi profesörlerinden olan Prof. Dr. Müge Harma; yumurtalık kanserinin görülme sıklığı, yaşam oranları ve erken teşhisin önemini anlatırken, Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Anıl Turhan Çakır; yumurtalık kanserinin tedavisi, önlenmesi ve ailesel kanser riskleri hakkında bilgi verdi. 
Konuşmalar sonunda katılımcılardan gelen soruları cevaplayan konuşmacılar yumurtalık kanserine dikkat çekmek için kurdelelerini takarak bu güne destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti.
Toplantı sonunda Merkez Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap, Prof. Dr. Müge Harma ve Uzm. Dr. Anıl Turhan Çakır’ı tebrik edip teşekkür belgesi sundu.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2019, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER