Yüzde 80'i bitti...

Yüzde 80'i bitti...

Yüzde 80'i bitti...

Zonguldak 400 yataklı hastane büyük bir hızla ilerliyor. Yapım çalışmaları devam eden Zonguldak 400 Yataklı Devlet Hastanesi'ni yüzde 80'i tamamlandı.

Türkiye'nin bir çok ilinde yapımı tamamlanarak hizmete açılan şehir hastanelerinin korona virüs salgın sürecinde önemi çok daha iyi anlaşılmış durumda. Zonguldak'ta da yapımı devam eden hastanenin bir an önce tamamlanarak hizmete girmesi Zonguldak ve bölgemiz açısından büyük bir önem arz ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından Zonguldak'ta 06.07.2018 sözleşmesi imzalanarak yapım çalışmalarına başlanılan 400 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı büyük bir hızla devam ediyor.900 iş günüde tamamlanarak resmi olarak 31.12.2020 tarihinde teslim edilecek. Yüklenici firma tarafından hummalı bir çalışmayla hastanenin kaba inşaatı ve mekanik çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlanırken, ince işçilikler ise devam ediyor.

YÜZDE 80 TAMAMLANDI, AMELİYATHANELİRİN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Çalışmalar hakkında bilgi veren Makine Mühendisi İsmail Yılmaz, "Şu anda kaba inşaatta yüzde 80 tamamlandı, sadece ameliyathanelerimiz kaldı. Zaten çalışmalarımızı hızlandırdık iyice biliyorsunuz malum durumlardan dolayı. Onun dışında hem mekanik hem de elektrik hastane de çok kompleks bir yer hepsi ardı ardına şu anda hiç durmaksızın çalışıyoruz ve  o konuda hiçbir sıkıntımız yok.İşçilerimiz burada belli mesailerle kalıyor. Yeter ki işimiz hızlansın bir an önce bu hastaneyi açabilelim. Ameliyathanemiz kaldı, hasta yatak odaları genelde tamamen bina olarak bitirdik. Şimdi ince işçiliklerine başladık. Onun dışında şu anda aksayan hiç bir işimiz yok devam ediyoruz." diye konuştu.

Hastanenin 400 yataklı çok modern bir hastane olacağını belirten Makine Mühendisi İsmail yılmaz, "Bu hastane 400 yataklı olacak, yeni sistem olacak, Türkiye'de ki yeni hastanelerde olduğu gibi buradaki mekanik sistemler, ısıtma soğutma sistemleri , yangın ve elektrik anlamında eski hastaneye nazaran çok daha iyi bir hastane olacak. Çok modern bir hastane olacak, teknolojik donanımlı yüksek bir hastane olacak. Tabi ki bu kalite sağlık çalışanlarına olumlu yönde yansıyacak ve büyük avantajlar sağlayacaktır." dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2020, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER