Zaferi Unutmadılar

Zaferi Unutmadılar

Zaferi Unutmadılar

ZONGULDAK - AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ve Genel Maden İşçileri Sendikası, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tosun, mesajında, Kurtuluş Savaşının destanla taçlandırıldığı Dumlupınardan başlayan Büyük Taarruz sonucu düşmanın İzmirden denize döküldüğü Zafer Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Tarihe altın harflerle yazılan zaferin, Türk milletinin, tarihi boyunca bağımsızlıktan ödün vermediğini ortaya koyduğunu ifade eden Tosun, şunları kaydetti:

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde, 26 Ağustosta başlayıp 30 Ağustos 1922de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere 30 Ağustos Zaferi ile tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiştir. Milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.

- GMİSten kutlama

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) da yayımladığı mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

GMİSten yayınlanan mesajda, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa yol gösteren Ulusal Kurtuluş Savaşının, Türk ulusunun Büyük Atatürkün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanı olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

Büyük Taarruz, ulusumuzun, emperyalizme karşı verdiği büyük mücadelenin sonunda yeniden dirilişidir. Kahraman ordumuz, Başkumandanlık Meydan Muharebesiyle Anadolu topraklarının ulusumuzun vatanı olduğunu önünde durulamaz bir iradeyle tüm dünyaya ispatlamıştır. Bizler, 30 Ağustos Zaferini kazanan tam bağımsızlık karakterine sahip bir ulusun evlatları, maden işçileri olarak ülkemizin geleceği için yeraltı zenginliklerini tespit etmek ve yeryüzüne çıkararak ülkemizin ekonomisine kazandırmak için her türlü fedakarlıkla çalışıyoruz, çalışacağız. Ulusumuza bağımsızlığını kazandıran Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman ordumuza şükranlarımızı sunuyoruz. Ulusumuzun bağımsızlığı ve vatan sevgisi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Zafer Bayramını ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününü kutluyoruz.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2017, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER