ZBEÜ Dünya Sıralamalarında Hızla Yükselmeye Devam Ediyor

ZBEÜ Dünya Sıralamalarında Hızla Yükselmeye Devam Ediyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, "Üniversitemiz Dünya Sıralamalarında Hızla Yükselmeye Devam Ediyor" dedi 

ZBEÜ'nün dünyada 30 bin üniversite arasında 2351.sırada,  ülkemizde ise 217 üniversite arasında 61.sırada olduklarını belirten Rektör Mustafa Çufalı şunları ifade etti. "Üniversitemiz Dünya Sıralamalarında Hızla Yükselmeye Devam Ediyor Bilimsel, akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleri ile bölgenin ve ülkemizin en başarılı üniversitelerinden biri olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin, çağa uygun, teknolojiye bütünleşen nitelikli ve kaliteli eğitim anlayışı uluslararası platformda bir kez daha tescillendi. Üniversitemiz Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması'nın 2020 Temmuz ayı sıralamasında ülkemizdeki en iyi 61 üniversite arasında yer almayı başardı. Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities) web içeriğinin hacmi, görünürlüğü ve bu yayınların aldığı dış bağlantılara göre belirlenen puan neticesinde dünya üniversitelerini sıralayan sistem olup  uluslararası kuruluş Webometrics tarafından her yıl Ocak ve Temmuz aylarında açıklanan sıralamalarla dünya üniversiteleri derecelendiriliyor. Ranking Web of World Universities adıyla yayınlanan dünya üniversiteler sıralaması tüm dünyada yükseköğretim kurumları tarafından ilgiyle takip ediliyor. Buna göre dünyada 30 bine yakın, ülkemizden de 217 üniversitenin değerlendirildiği ''Webometrics Ranking of World Universities'' sıralamasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi dünya genelinde 2351. sırada yer aldı. Böylece üniversitemizin ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarılar, web tabanlı yayınları, zengin içerik ve görsel alt yapıyla webin etkin kullanımı kapsamında dünya genelindeki tanınırlığı bir kez daha kanıtlandı. Mükemmellik (En çok atıf alan yüzde 10luk dilime giren etki değeri yüksek bilimsel yayınlar), açıklık (İlgili üniversitenin web alan adıyla yayınlanan toplam akademik çalışmalar), genişlik (İlgili üniversitenin sitesinde bulunan akademik dosya sayısına dayanan dosya zenginliği) ve görünürlük (İlgili üniversitenin web sitesine verilen tekil bağlantılar) başlıkları altında üniversiteleri değerlendirerek sıralamasını oluşturan  İspanya merkezli  Webometrics'in  Ranking Web of World Universities listesi, yükseköğretim kurumlarının ulusal ve uluslararası platformlarda bulundukları noktayı tayin etmek açısından önem taşımaktadır.  

“Üniversitemiz Küresel Performans ve Prestijini Artımaya Devam Ediyor“

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı konu ile ilgili bir açıklama yaparak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin akademik ve idari personeli, öğrencileri ve paydaşlarının gösterdiği fedakarlık ve özverili çalışmalar ile sadece ülkemizin değil dünyanın da en saygın yükseköğretim kurumlarından biri olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak elde edilen başarılar ve dünya sıralamalarında çıtanın  her geçen dönemde daha da yükselmesinin haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Rektör, “Üniversitemizin dünya vatandaşlarının erişimine açık ve popüler dijital alt yapısı,  bilimsel ve akademik faaliyetleri ile  küresel performans ve prestijini artırmaya, dünya çapında küresel bir Üniversite ve Ar-Ge merkezi olabilmek yolunda emin adımlarla ilerliyor. Üniversitemizin hızlı yükselişinde, her başarıda olduğu gibi, küresel erişilebilirlik ve görünürlüğünün  artırılmasında,  emeği olan başta Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel olmak üzere  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin kıymetli mensuplarına, elde edilen her başarıda üniversitemizin gelişmesinde katsı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2020, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER