ZBEÜ KÜTÜPHANESİNDE BASILI YAYIN SAYISI GİDEREK YÜKSELİYOR

ZBEÜ KÜTÜPHANESİNDE BASILI YAYIN SAYISI GİDEREK YÜKSELİYOR

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Kütüphanesinde basılı yayın sayısı giderek yükseliyor. 

Üretilmiş bilgiyi iyi bir organizasyonla kütüphane kullanıcılara sunan ZBEÜ, her geçen gün koleksiyonunu güçlendiriyor. Buna göre kütüphanede basılı kitap sayısı 150.056’ya ulaştı. Basılı süreli yayın, kitap ve tezden oluşan basılı yayın sayısı ise 170 bini aştı. Pandemi sürecinde öğrenciler tarafından özellikle tercih edilen elektronik kaynak sayısı da 6 milyona yakınlaştı. 

Eğitim-öğretim ve araştırma ihtiyaçlarıyla doğrudan ilişkili olan yayınlar neticesinde; akademisyen ve öğrencilerin bilimsel yayınlara ulaşımının daha da kolaylaşacağı belirtilirken, sahip olunan zengin kitap arşivinin nitelikli, yeni bilginin üretebilmesine de önemli katkılar sunacağı vurgulandı. 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, "Son zamanlarda üniversitemizin yayın sayısında yapılan artışlar; öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve dahası kütüphanemizden yararlanmak isteyen tüm hemşerilerimiz için önemli bir hazinedir. Nitelikli eğitim ve araştırmaların devamlılığı için bunun önemi açıktır. 7/24 hizmet veren ve son yıllardan gelişen koleksiyonuyla kütüphanemizin önemli bir işlev görmesi hepimizin mutluluk kaynağıdır" dedi

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2020, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER