ZBEÜ REKTÖRÜ ÇUFALI, GAZETECİLER İLE BİRARAYA GELDİ

ZBEÜ REKTÖRÜ ÇUFALI, GAZETECİLER İLE BİRARAYA GELDİ

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. 
Kentteki yerel ve ulusal basında yayın hayatını sürdüren gazetecilerin gününü kutlayan Çufalı; "Sizlere değer veriyoruz, sizlerde bizlere. Bir arada kent için çalışmaya devam edeceğiz." dedi ve beyin kanaması geçiren ve hastanede tedavisi süren Anadolu Ajansı Büro Sorumlusu Ferdi Akıllı'ya da geçmiş olsun dileklerini aktardı. 
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, koronavirüs sürecinde de üniversitede ki çalışmaların devam ettiğini belirterek: "İnşallah her şey daha güzel olacak. Kampüslerimiz tenha, bizler öğrencilerimizi özledik." dedi.
ZBEÜ Rektörü Çufalı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Değerli Basın Mensupları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir ayara geldik. Hepiniz hoş geldiniz.
Üniversite; Şehre, şehir ekonomisine, sosyal hayata yani hemen hemen tüm alanlarına nüfuz eden bir kurum. Üniversitede yapılan her faydalı iş şehri her anlamda etkileme potansiyeline sahip. Sizlerle en son temmuz ayında üniversitenin kuruluş yılı münasebetiyle bir araya gelmiştik.Son altı ayda üniversitemizde yapılan çalışmaları kısaca anlatmak istiyorum.

Tüm dünyayı etkileyen bu zorlu süreci en kısa zamanda atlatacağımızı ümit ediyor, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Koronavirüs (COVID-19) ile mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Önce sağlık misyonu ile hareket eden üniversitemizin birincil önceliği, kentte yaşayan tüm vatandaşlarımızın sağlığını korumaktır. Bu doğrultuda, COVID-19 ile ilgili gelişmeleri yakından ve hassasiyetle takip ediyor, Sağlık Bakanlığıyla eşgüdümlü olarak gerekli önlemleri alıyoruz. 

Pandeminin dünyada görüldüğü ilk andan itibaren sağlık kampüsümüz acil eylem planı hazırlamış olup, vakaların ülkemizde görülmesi ile birlikte bakanlık, valilik ve il sağlık müdürlüğü ile üniversitemiz senkron halinde çalışıp, birlikte yol aldı. Bölgenin sağlık üssü olarak pandemi ile mücadelede merkez haline gelen üniversite hastanemizin sürece ilişkin faaliyetleri devam ediyor.

Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Halkla İlişkiler Birimi ve Hasta İletişim Birimi Kuruldu, hizmetlerine Devam Ediyor

Üniversitemiz 'Üniversite Hastaneler Birliği'nin' Üyesi Oldu. Bildiğiniz gibi bu süreçte Üniversitemiz hastanesine Eren Enerji, ERDEMİR, Çanakçılar A.Ş, Başkent Üniversitesi ve Zonguldak MÜSİAD bağışta bulundu. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Eğitim faaliyetleri 2020 Mart ayından itibaren uzaktan eğitim sistemi (UZEM) ile yürütülmektedir. Koronavirüsle mücadelenin bir parçası olarak UZEM ve çalışma programında yapılan düzenlemelerdeki hedefimiz toplum sağlığını korumakla birlikte nitelikli eğitimin devam etmesini sağlamaktır.

2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ‘Online’ Olarak Yapıldı. Yeni Akademik Yılda Üniversitemize 2580 Uluslararası Öğrenci okuyor.Kütüphanemizin Basılı Yayın Sayısı 170 Bini Aştı. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Programı Kapsamında Üniversitemize Çevrimiçi Saha Ziyareti Gerçekleştirildi. Bu güne kadar 75035 mezun vermişiz. 

Çevreci Üniversiteyiz. Üniversitemiz Sıfır Atık Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor. Tüm Kampüslerimiz “Sıfır Atık Belgesi” Almaya Hak Kazandı.Ulusal Koordinatör Olarak 6. Uluslararası GreenMetric Çalıştayı 4. Yürütme Komitesi Toplantısı'na Katıldım.

Türkiye’nin En Küçük Cep Uydusunu 14 Ocakta Uzaya Gönderiyor. Diş Hekimliği Fakültemiz Öğretim Elemanlarımızdan Ortodontik Tedaviyi Kolaylaştıran Patentli Buluş. Diş Hekimliği Fakültemiz Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Elemanlarımızdan İkinci Patent

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisimiz Hizmet Vermeye Başladı. Üniversitemizden 4 Proje Başvurusu TÜBİTAK-BİDEB 2209 A Programından Destek Almaya Hak Kazandı. Öğretim Üyelerimize 9. Kimya Ar-Ge Proje Pazarından Ödül

Akıllı Sistemlerde Yenilikler Ve Uygulamalar (ASYU 2020) Konferansı’nda Üniversitemize ‘En İyi Bildiri İkincilik Ödülü’ Farabi VII. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı Hazırlık Çalışmaları Başladı. 24 mayısta yapılacak.

Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi Üniversitemizde Düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurul Üyesi Prof. Dr. Vedat Işıkhan ‘Pandemi Sürecinde Stres Yönetimini’ Anlattı. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Pandemi Sonrasında İnsanlık’ Başlıklı Söyleşiye Katıldı. Cumhurbaşkanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Veysel Bozkurt  ‘Pandeminin Toplumsal Etkilerini’ Anlattı.

Zonguldak Teknopark ile TÜBİTAK Marmara Teknokent İş Birliği Anlaşması İmzaladı.Üniversitemiz ile Zonguldak Belediyesi Arasında İş birliği Protokolü İmzalandı. Üniversitemiz İle İŞKUR Arasında ‘İŞKUR Kampüs Hizmetleri’ İşbirliği Protokolü

İncirharmanı Kampüsümüzde Alt Yapı Çalışmaları Tamamlandı. Güzel Sanatlar Fakültemiz ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Çatısı Yenilendi. İlahiyat fakültesi tamamlandı.Yeni Kütüphane binası tamamlandı.15 Temmuz Kampüsü tamamlandı.Sağlık Kampüsünde Merkezi derslik projesi tamamlanıyor. Yakında başlanacak. 9500 m2 30 milyonluk bir yatırım.
Ereğli Kampüsü çalışmaları devam ediyor.Sağlık kampüsü Çok amaçlı spor salonu proje ihalesini yaptık. 4000 m2 10 milyonluk bir yatırım.

Filyos Çalıştayı için çalışmalara başladık.Filyos Endüstri Bölgesi ve Limanında Ziyarette Bulunduk.12-13 Şubat 2021 tarihinde Filyos Çalıştayı yağacağız.Üniversite şehir işbirliği ni geliştirmeye  çalışıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2021, 15:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erkan gonca
Erkan gonca - 3 yıl Önce

Değerli hocamız Mustafa çufalı gerçekten yapmış olduğu hizmetlerle üniversitemize çok katkılar sunuyor çok mütevazi ve çok başarılı değerli bir hocamız

SIRADAKİ HABER