Zeki Tosun'dan Doğalgaz Açıklaması...

Zeki Tosun'dan Doğalgaz Açıklaması

Zeki Tosun'dan Doğalgaz Açıklaması...

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun Zonguldak Merkez ve ilçelerinden sonra Beldelerinde Doğalgaza kavuştuğunu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Verdiği sözün yerine geldiğini söyledi.
Bakan Albayrak’ın beldelerde doğalgaz çalışmasının başlatılması ve 2017 yılı sonuna kadar Çaydeğirmeni beldesine Doğalgaz verilmesi talimatını ve sözünü verdiğini dile getiren Zeki Tosun 13 Aralık Çarşamba günü Çaydeğirmeni’ne ilk doğalgaz verilme töreni yapılacağını söyledi.
Tosun Açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “AK Parti Hükümeti olarak tüm illerin Doğalgaz kullanımına geçmesi çerçevesinde Zonguldak ilimizde 2013 yılında başlayan uygulamada merkez ve ilçelerimizde konut ve işyerlerinde doğalgaz kullanımı başlatılmıştır. Bu gün itibari ile Kentimizde Doğalgaz kullanımı % 50 seviyesine ulaşmış bulunmaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız 2017 yılı başlarında beldelere de doğalgaz verilmesi talimatını vererek. İlimiz Çaydeğirmeni beldemize yılsonuna kadar doğalgaz verileceği sözünü vermişti.
İlgili firma Bakanımızın bu talimatı doğrultusunda çalışmalarını başlatarak, Çaydeğirmeni beldesinde konut ve işyerlerinde Doğalgaz kullanımına geçilmesi için alt yapı çalışmalarını tamamlamış bulunmakta.
13 Aralık Çarşamba günü Çaydeğirmeni Beldemize ilk doğalgaz verme töreni gerçekleştirilerek, konutlarda ve işyerlerinde doğalgaz kullanımına başlanacaktır. Çaydeğirmenine verdiğimiz bu sözü yerine getirmenin gurur ve sevinci ile halkımıza doğalgaz’ın hayırlı olmasını diliyorum.
2018 yılkı içerisinde de diğer beldelerimizin doğalgaza kavuşturulması için çalışmalar aralıksız sürdürülecektir.
Doğalgaz demek temiz yakıt demek ve hava kirliliğinin ortadan kaldırılması demek. İlimizde konut ve işyerlerinde doğal kullanım oranının % 50 seviyesine ulaşması ile Hava kirliliği de % 50 oranında azalmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER