ZESOB BAŞKANI COŞKUN: FEDAKARLIĞIN SADECE BELEDİYEDEN BEKLENMEMESİ LAZIM

ZESOB BAŞKANI COŞKUN: FEDAKARLIĞIN SADECE BELEDİYEDEN BEKLENMEMESİ LAZIM

Zonguldak Belediyesi Eylül ayı meclis ikinci bileşiminde terminalden ve belediye kiracılarından kira alınmaması ya da indirim yapılması teklifinin reddedilmesini değerlendiren Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, "Zonguldak Belediyesi'nde gelirleri belli. Pandemi döneminde Zonguldak'ta en fazla hizmet yapan katkı yapan bir kurum Zonguldak Belediyemizdir. Tabii bunun için birazda maddiyat gerekiyor. Esnaf olarak  durumumuz iyi değil ve katkı yapamıyoruz belediyeye. Cumhurbaşkanımızın bir genelgesi ile İçişleri Bakanlığımızın bir genelgesi ile çözülecek bir konu. Bence belediye başkanımızın o konudaki fikirleri doğrudur." dedi.

Sadece fedakarlığın belediyeden beklenmemesi şahıslarında esnaflara kira indirim yapması gerektiğini belirten ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, "Burada sadece belediyede değil özellikle özel sektörde yani şahısların kiralarında da indirim bekliyoruz. Sadece belirtilerden beklemek yanlış olur."şeklinde konuştu.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SÜRECE GÖRE UZATILACAK

Bugüne kadar salgına dönük tedbirleriyle sürecin çok iyi yönetildiğine işaret eden Muharrem Çoşkun, kısa çalışma ödeneği uzatılmasının pandemi süreci ile ilgili olduğunu ve sürece göre uzatılıp uzatılmayacağını belirleneceğini ifade etti.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2020, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER