ZGC BAŞKANI AKBIYIK, YENİDEN TDGF ASİL YÖNETİMİNDE

ZGC BAŞKANI AKBIYIK, YENİDEN TDGF ASİL YÖNETİMİNDE

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ( ZGC ) Başkanı Derya Akbıyık, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ( TDGF)  asil yönetim kuruluna olağan kongrede yeniden seçildi.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu olağan kongresi Ankara’ da gerçekleşti. Kongrede divan başkanlığını  TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, yaptı. Açılış konuşmasını TDFD Genel Başkanı Menderes Demir, yaptı.

Demir, yaptığı konuşmada geçen üç yılı değerlendirdi. Türk Dünyası Belgesel Film Festivalini her yıl yaparak, önemli çalışma gerçekleştirdiklerini, Türk Dünyası Belgesel Film Festivalini,  Türk Cumhuriyetleri, Kafkaslar, Balkanlar, KKTC, Ortadoğu, ve Türkiye olmak   ‘ deki üniversitelerde dahil yurt içi ve yurt dışı  proje ortağı olarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bundan sonra ki süreçte geleneksel hale getirdiğimiz Türk Dünyası Belgesel Film Festivalini,bu yıl dahil, her yıl yapmaya gayret edeceğiz .dedi.

Demir,ayrıca yeni projeler üreterek Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonun çalışma alanını genişleteceklerini , bugün yapılan kongrede tüzük tadilatı  yaparak,kalkınma ajanları ile birlikte yeni ortak projeler gerçekleştireceklerini ifade etti.

Genel kurul tek liste ile gidildi.

Genel Başkan Menderes  Demir,( Osmaniye )  başkanlığında ki yönetim kurulu şu şekilde oluştu.  Asil yönetim kuruluna Bayram Ekici, ( Nevşehir) İbrahim Arslan, ( Adıyaman) İsmail Kahraman ( Kocaeli/ Gebze)   Derya Akbıyık, ( Zonguldak ) Mustafa Doğan,( Elazığ )Okan Çalışkan ( Mersin / Tarsus) seçildi. .

Kongrede sonunda dilek temenniler bölümünde gazeteciler  konuşmada bulundu.

Son konuşmayı da Divan başkanı TGF genel Başkanı Yılmaz Karaca, yaptı.

Karaca, TDGF önemli görevler yerine  getiriyor diyerek,TGF çatısı altında bir çok önemli çalışmalara imza atıldı. Yerel basın için zor günlerden geçerken örgütlerinde gazeteler ve gazeteciler içinde görev yapması önemlidir. .dedi.

Kongre sonrası gazeteciler bir arada yemek yiyerek toplantı sona erdi. 

 Olağan genel  kurul sonrası yeni seçilen yönetim  görev bölümünü yaptı.Görev bölümü daha önce olduğu gibi aynı şekilde dağılım yapıldı.

ZGC Başkanı Akbıyık,  başkan yrd. olarak yurt dışı Türk Dünyası ülkeler koordinasyon ve  işbirliğini geliştirme görevini üstlendi.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2021, 08:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER