Zonguldak'a delege seçim başladı

İYİ Parti'de delegeler belirlendi

Zonguldak'a delege seçim başladı

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen takvime göre, 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren Türkiye genelinde yapılacak ilçe kongrelerinin ilk ayağı olan delege seçimleri Zonguldak’ta da yapıldı.
İYİ Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanlığı’na bağlı 3 belde ve 19 mahallede toplam 497 üye ile toplam 400 delegeyi belirlemek için sandık başına gittiler. 
Sabah 09.00’da başlayan oy kullanma işlemi için İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Merkez İlçe Başkanı Erdal Gülay ile birlikte il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer hazır bulundular. 
Delege seçimleri için İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen ve Merkez İlçe Başkanı Erdal Gülay da oylarını kullandı.

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, delege seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz üzere tüm Türkiye’de 1 Şubat 2020 tarihi itibarıyla ilçe ve il kongrelerimiz başlatıldı. Genel Merkezin talimatıyla Ocak sonuna kadar delege seçimleri bitirilecek. Parti tüzüğümüze göre, delege seçimleri yaptığımız tek ilçe merkez İlçedir. Diğer ilçelerde kongre tarihlerinde kayıtlı üyeler ile seçimleri yapacağız. Merkez İlçede delege seçimlerini 3 belde 19 mahallede 400 delege seçilecek ve 497 arkadaşımız oylarını kullanıyorlar. Bizim amacımız herkese örnek olacak şekilde demokrasi içerisinde gayet olgunluk içinde bu seçimlerin tamamlanmasıdır. Amaç; birlik bütünlük içinde İYİ Partiyi iyi yerlere götürmek. Beraber olmaktır, el birliğiyle çalışma ortamını sağlamaktır. Biz gerek delege seçimleri  sonrasında ilçe kongrelerini ilçe yönetimleriyle il kongresinde yönetim olarak bir bütünlük içinde İYİ Parti’ye el birliğiyle çalışacağız. Aday olan tüm arkadaşlara başarılar dilerim. Partimiz ve ülkemiz için iyi olur. Genel Başkanımız Meral Akşener ile partimiz Türkiye’de ivme yakaladı. Bugün de bildiğiniz gibi Genel Başkanımız Elazığ’da incelemelerde bulunuyor. Bir kez daha Elazığ ve diğer illerde yaşamlarını yitirenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Partimizin başlattığı bir kampanya var. Ayni anlamda ilçe yönetiminde yardımları birleştirip göndereceğiz. Bu kampanyaya herkesin destek vermesini diliyorum. Ülke insanımızın böyle zor günlerde dayanışma duygusunu bu özelliği kaybetmemiz gerekiyor. Bir kez daha söyle büyük olayın böyle bir acı ile Türkiye’nin karşı karşıya kalmamasıdır” dedi. 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2020, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER