'ZONGULDAK'A İHANETTİR!'

'ZONGULDAK'A İHANETTİR!'

'ZONGULDAK'A İHANETTİR!'

Zonguldak'ta ki Sivil Toplum Kuruluşları, yapımı hala devam eden 400 yataklı Atatürk Devlet Hastanesi'nin otopark sorununun ortadan kaldırılması için Kız Meslek Lisesinin yıkılması yönündeki düşünceler üzerine açıklamalarda bulundu.
Kız Meslek Lisesi önünde yapılan açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyilmaz ve Ünal Demirtaş, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, STK üyeleri ve mezunlar katıldı.

Kultur ve egitim vakfı başkanı Kürşat Coşkun, “Bugün yine kız meslek lisesini gündemimiz. Kız meslek lisesinin anıtsal bir tarihi vardır. Kültürel geçmişimizde bu okulun bir yeri vardır. Malesef ıyi olan her şeyi yıkıp ortadan kaldirma düşüncesi var. Bizler 5 aydır bu direnişin içerisindeyiz. Biz bugune kadar oldugu gibi bundan sonrada kentin kültürel geçmişinde izi olan her şeye sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

“OKULU YIKMAK ABESTİR”

Milletvekili Yavuzyilmaz’da ; “Şu an da bulunduğumuz yer Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kadin kalkınmasında en güzel örneği olan Kız Meslek Lisesinin önündeyiz. Zonguldaktaki madenci ve esnaf ailelerinin sağlıklı ve yeni nesiller geliştirmesine büyük katkılar sağlamıştır.Bugun Istanbulda Kabataş erkek lisesi neyi ifade ediyorsa Kız Meslek Lisesi de Zonguldak için onu ifade ediyordur. Zonguldak Belediye Binasının estetik acıdan ne kadar berbat bir görüntü de olduğunu biliyoruz. Bizler geçmişimize sahip çıkıyoruz çıkmaya da devam edeceğiz. Kız Meslek Lisesini yiktirmayacagiz. Yıkmak değil Zonguldakta okul yapmak gerekir. Bugün Gökçebeyde öğrenciler sabah çok erken saatlerde akşam da çok geç saatlerde okuldan çıkıyorlar. Korkarak okula gidiyorlar. Böylesi bir durumda bir okulu yıkmak abestir.”

“İHANETTİR”

Milletvekili Ünal Demistaş ise; “Bu bina 1963 yılında tamamlanmış bir bina. Zonguldak'ın kent mimarını en iyi yansıtan binalardan biri. Geçmişten beri kız öğrencileri yetiştirmiş ve üreten kadin modelini en iyi şekilde gelecege hazırlamış bir binayı yıkmaya çalışıyorlar. Otopark sorunu ortaya çıktığı için bu okulu yıkmaya çalışıyorlar. Hastane otoparkı için Zonguldak'ın en önemli mimarı yapılarından biri olan Kız Meslek Lisesinin yıkılması yönündeki düşüncelere gulunemiyor bile. Bu düşünce Zonguldak'a yapılmış bir ihanettir. Buradan MEB Bakanı Sn. Selcuk'a sesleniyorum. Buna musade etmeyin. Bizler STKların yanındayız. Kız Meslek Lisesini yıktırmayacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2019, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER