ZONGULDAK BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

ZONGULDAK BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Zonguldak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında Acılıkta Sosyete pazarına kurulacak olan İş Merkezi ve konut projesi konusunda  Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a protokole imza yetkisi verildi.
Zonguldak Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda meclis üyeleri hazır bulundu.

Mecliste "Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 14.04.2021 tarih ve 8905 sayılı, Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Ontemmuz Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve mülkiyeti Maliye Hazinesi (50000/516231) ile Belediyemize (466231/516231) ait 5.162,31 m² yüzölçümüne sahip 169 Ada, 26 no.lu Parselin bulunduğu alan, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 2’nci maddesinin (c) bendi uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlık Makamı'nın 12.02.2021 tarihli ve 281765 sayılı Olur'u ile "Rezerv Yapı Alanı" olarak belirlenmiş olup, söz konusu alan üzerinde gerçekleştirilecek proje kapsamında değerlendirilmek üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılacak her türlü iş ve işlemler ve hazırlanacak protokole imza atma yetkisinin Belediye Başkanına verilmesi talebi hakkındaki yazısı."  plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi ardından meclis 30 dakika ara verilmiştir. Verilen aranın ardından meclis ikinci kez toplandı.
İkinci kez yapılan açılış ve yoklama nın ardından Cumhuriyet Halk Partisi grup başkanvekili Atınç Kayınova madde ile ilgili söz alarak, projeyi beğendiklerini desteklediklerini ancak çekimser oy kullanacaklarını ifade etti.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Bekir Selçuk yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da mecliste yaptığı konuşmada projenin çok önemli olduğunu ve CHP üyelerinin  gönüllerini rahat olmasını isteyerek uğurlu olmasını diledi.

Ardından yapılan oylamada madde oy çokluğu ile kabul edildi. CHP ve İYİ Parti çekimser kaldı.
Meclis toplantısı sonrasında Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan gazetecileri proje hakkında açıklamalarda bulundu sorularını cevaplandırdı.
İş merkezi ve konut projesini bir an önce hayata geçirmek istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları söyledi:


Bu mevkii uzun zamandır otopark olarak kullanılıyordu, üst tarafı itfaiye ve yan tarafı bir başka kamu kuruluşuna tahsis edilmiş haftanın belirli bir günü de sosyete pazarı olarak kullanılıyordu. %90’ı belediyede, %10’u hazineye ait olan bir arazidir. 

Konum olarak merkezde merkezde önemli bir alan. Bu alana üç kat merkezi iş merkezi, dört katı da mesken olarak yapılacak.

1 + 1,2 + 1 ve 3 + 1 mesken olarak dizayn edilecek. Yapılacak projenin görselleri en kısa zamanda halkımızla ve basınla en kısa zamanda paylaşılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi CHP grubunun çekimser olmasına hak veriyorum. 

Vatandaşlara bir kez daha buradan duyuralım belediyenin belediyenin yaptığı en karlı iş olacak. Bir an önce Çevre Bakanlığı tarafından ihalesi yapılıp, yüklenici firmaya devredilerek inşaatına başlamasını istiyoruz." 

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan ayrıca Uzun Mehmet Camii'nin açılışının 8 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  yapılacağını belirterek hazırlıkların yoğun şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Ömer Selim Alan lavuar alanı projesi, sahil projesi ve diğer projeler ile birlikte yeni Zonguldak'ı hep birlikte inşa edeceklerini söyledi

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2021, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER