Zonguldak Belediyesi 16 Milyon Borçlanıyor

Zonguldak Belediyesi 16 Milyon Borçlanıyor

Zonguldak Belediyesi 16 Milyon Borçlanıyor

Zonguldak Belediye Meclisi’nin 1 Şubat Perşembe Günü Şubat/2018 döneminin ilk toplantı gündemi belli oldu.
ŞİRKET KURULUYOR
Toplantı gündeminin 2.maddesi olan, “ 02-Özel Kalem Müdürlüğünün 26.12.2017 tarihli, 24.12.2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan KHK’de yapılan düzenleme ile ilgili olarak Belediyemiz bünyesinde şirket kurulması hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu ile Türlü İşler Komisyonu Raporları.” Görüşülerek karara bağlanacak olmasın son KHK ile kadroya geçirilen taşeron işçilerini yakından ilgililendiriyor. Belediyelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilebilmesi için belediyeler bünyesinden şirket kurulması belirtilmişti.
TENTE VE SUNDURMALAR MECLİSTE
Ocak ayı belediye meclisinden gündeme gelen ve büyük tartışmalara neden olan şehirde ki tente ve sundurmalara yönelik madde meclisten geçememiş, imar komisyonuna yollanarak tekrar incelenmesi istenmişti. Şubat dönemi ilk toplantısının 3. Maddesi, “Meclis Üyeleri Mehmet İzzet TÜRKÇELİK, Selçuk HASDEMİR, Süleyman ÖZDOĞAN ve Gökhan DEMİR tarafından verilen; Belediye sınırları dahilinde kalan yapılara ilişkin tente, sundurma, zemin terası açılır kapanır sistemler hakkında usul ve esasların uygulanmasına ilişkin yönetmelik hazırlanması talebi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu” okunarak karar bağlanması bekleniyor. Bilindiği üzere Belediye Meclisi AK Parti Grubu maddenin oylanması sırasından ret oyu vermişti.
ZONGULDAK BELEDİYESİ 16 MİLYON BORÇLANIYOR
Şubat dönemi ilk toplantısında ayrıca alt yapı çalışmaları için Belediye Meclisi’nden Başkan Akdemir’in borlanabilmesi için yetki istenecek. Parke, asfalt gibi yatırımların için İller Bankası’ndan 16 Milyon lira borçlanmayı içeren madde, haftanın en çok tartışılacak konularından bir olmaya aday. İlgili madde, “ Fen İşleri Müdürlüğünün 16.01.2018 tarih ve 41 sayılı, 2018 yılında şehrimizin muhtelif yerlerinde sıcak asfalt, parke ve sanat yapıları yapımı işleri için toplam 16.500.000,00.-TL (KDV dahil) kredinin İller Bankasından alınabilmesi ve bu kredi ile ilgili olarak her türlü yazışma sözleşme yapılması, imzalanması gibi işlemler için de Belediye Başkanı Muharrem AKDEMİR’e yetki verilmesi hakkındaki yazısı” şeklinde oylanacak.
GAZİPAŞA’YA KORKULUK
Kent Konseyi’nin aldığı karar çerçevesinden Gazipaşa’ya korkuluk yapılması meclis gündemine geliyor. Yayaların kontrolsüz şekilde yola çıkmalarını engellemek amacıyla meclis gündemine gelen madde, “Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 18.01.2018 tarih ve 12 sayılı, Zonguldak Kent Konseyinin aldığı kararla Gazipaşa Caddesindeki yaya trafiğini kontrol altına alabilmek için Gazipaşa Caddesinde korkuluk düzenlemesi talebi hakkındaki yazısı.” Şeklinde komisyonlara havale edilmesi gündeme gelebilir. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 07:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER