ZONGULDAK BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ZONGULDAK BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zonguldak Belediye Meclisi'nin kasım ayı 1. Birleşimi gerçekleştirildi.

Meclis öncesinde Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yaptığı konuşmada İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara taziye dileklerini sundu ve yaralılara da acil şifalar diledi Selim Alan ayrıca toprağa verilen zabıta komiseri Nihat Köseoğlu'na da taziye dileklerini iletti.

Toplantı açılış ve yoklama ile başladı.

CHP meclis üyesi Turgut Aydın, Belediye Başkanı Selim Alan'a;  Zonguldak depreme hazır mı, dere ıslahı projesinde gelinen son durum, sahil projesi ve dökülen Toprak harfiyatlar ile  halk otobüsü ihalesi ile ilgili soruları yöneltti.

Belediye Başkanı Selim Alan, son olarak İzmir depreminde yaşanılan dayanıksız binaların yıkımı nedeniyle Zonguldak'ta da uzun yıllar önce yapılan dayanıksız binaların kontrol edeceğini ve bu binaların yıkılacağını ifade etti.

Dere ıslah projesinde birinci etabın devam ettiğini,2021 yılında ise ikinci etabın yapılacağını belirten Selim Alan, Turgut Aydın’ın sel felekati olabilme ihtimaline karşı dere içindeki seddelerin yetersiz eleştirisine DSİ yetkililerin önlem aldığını ifade etti.

Sahil projesine dökülen toprak hafriyatlar içinde gerekli tedbirlerin alacağını ve firma ile görüştüğünü bu toprakların alttan, üsten ve yanlarda betonla kaplanarak çevreye verilecek zararın önleneceğini ifade etti.

Halk otobüsünün ihalesinin yapıldığını ve sözleşmede imza alacağını belirten Başkan Selim Alan, daha önce toplu şekilde kontör alan vatandaşların haklarının kaybolmayacağını ancak bazı kartlarda çok aşırı yükleme yapıldığını tespit edildiğini ve bunların da yakalanacağını ifade etti.

Mecliste; 

-Belediyenin 2021 Yılı Performans Programının görüşülmesi hakkındaki yazısı.

-Belediyenin 2021 Mali Yılı Bütçesi ve İzleyen İki Yıl 2022-2023 Yılları Tahmini Bütçe Tasarıları ve 2021 Yılı Gelir Tarifesinin görüşülmesi hakkındaki yazısı,

-Terakki Mahallesi Cumhuriyet Caddesi 371 ada, 448 parselde kayıtlı 262 m2’lik taşınmaz üzerinde bulunan 3 adet dükkan vasıflı yer ile ilgili olarak; yapılan tahsislerin iptali, tahsis bedelleri ve tahakkukların durdurulması hakkındaki yazısı oy birliği plan bütçe komisyonuna havale edildi.

RUHSATLARIN BİTİM TARİHİ UZATILACAK

Zonguldak Belediyesi Taksi Dolmuş Servis Yönetmeliğinde değişiklik yapılması talebi hakkındaki yazısı oy birliğiyle trafik komisyonuna havale edilirken, madde hakkında CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova değişiklikler hakında detaylı bilgi verilmemesini eleştirisine AK parti Meclis Üyesi Gökhan Çüteli, pandemiden zarar gören esnafların lehinde ruhsatlarının bitim tarihini değiştirelerek uzatılacağını söyledi.

Zonguldak İli Merkez İlçesi Terakki Mahallesi Osman Çayırı Sokak, 339 ada, 23 ve 26 parsel sayılı taşınmazlara yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği teklifi hakkındaki yazısı oy bileli imar komisyonuna havale edildi.

İKİNCİ BİRLEŞİM 17 KASIM’DA

Belediyenin 2021 Mali Yılı Bütçesi ve İzleyen İki Yıl 2022-2023 Yılları Tahmini Bütçe Tasarılarının kabul edileceği Meclisin ikinci birleşimi 17 Kasım Salı günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Öğleden önce ve öğleden sonra iki birleşim halinde yapılacak olan birleşimde zaman yetmediği taktirde sonraki günde görüşmeler devam edecek.

CADDELERDE SİGARA İÇMEK YASAKLANSIN ÖNERİSİ

Meclisten sonra gazetecilerin sorusu üzerine açıklama yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer sAelim Alan, Yeşilay  Cemiyeti Başkanı Fatih Akca’nın pandemi sebebiyle caddelerde sigara içilmesi yasaklansın teklifinin mantıklı olduğunu ve bir hekim olarak bu öneriyi desteklediğini belirterek bu teklifi pandemi kuruluna sunacağını söyledi.

Başkan Selim Alan Ayrıca AK Parti Merkez İlçe yönetimin düzenlenmiş olduğu yemek ile ilgili eleştirilerin yersiz olduğunu ve pandemi tedbirlerinin alındığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2020, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER