Zonguldak, Büyükşehir ile umutları büyütecek

Gurbet Altay: ''Zonguldak’ımız için yapacaklarımız artmış oldu. Zonguldak sevdalısı olan herkesin yapacak mutlaka bir şeyleri olmalı. ZONDEF olarak desteği vermeye hazırız.''

Zonguldak, Büyükşehir ile umutları büyütecek

Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Gurbet Altay, yeni düzenlemeyle Büyükşehir yapılması planlanan iller ve Zonguldak durumu ile ilgili açıklama yaptı;

İçişleri Bakanlığı yapılacak bir düzenlemeyle 21 ili daha büyükşehir yapma çalışmaları başladı. Böylece Zonguldak ilimizde Büyükşehir olma yolundadır.

2017 yılında Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Kütahya, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Osmaniye, Şırnak, Giresun, Isparta, Yozgat, Muş, Edirne, Aksaray, Kastamonu, Düzce gibi illerin büyükşehir olması bekleniyor. 

Mevcut Büyükşehir sayısının 30dan 51e çıkarılması için 700 bin nüfus ile Büyükşehir olma kriterinin 400 bine düşürülmesi planlanıyor. Bu durumda Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Kütahya, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman ve Osmaniye gibi 500 binin üzerinde nüfusu olan iller de büyükşehir oluyor.

Böylece Zonguldak’ımız için yapacaklarımız da artmış oldu. Yani Zonguldak sevdalısı olan herkesin yapacak mutlaka bir şeyleri olmalı. Bizler Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) olarak İstanbul, Ankara, Bursa ve Bolu’daki derneklerimizle tüm desteği vermeye hazırız. Memleketimize her gittiğimizde içimizde buruk bir acı vardı. Daha çok şeyin yapılacağı şehrimize bir imkan doğmuş oldu.

Lütfen artık şunları söylemeyelim. ”Bizim memleketimize bir şey yapılmaz.” Bunu ne olur zikretmeyelim. Tam tersine Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’nin dediği gibi;

“dün dünde kaldı, şimdi yeni şeyler söylemek, yapmak lazım…”

Bizler de Zonguldak’ımız için yeni projeler üretmeliyiz. Zonguldak’ımızın zenginliklerini ortaya çıkarmalıyız. Sadece Zonguldakta olanlar değil diğer illerde de olanlar destek vermeli, bizler ZONDEF olarak hazırız.

Yeni Yatırımlar:

Zonguldak’ımız sadece kömür ile anılmamalıdır. Bizler birçok ilde olduğumuz için zenginlikleri de görme şansımız olabiliyor. Örneğin Devrek Alparslan Kestanesi aroması ile çok iyi geliştirilebilir ve Pazar yaratılabilir. Aynı şekilde Ereğli Osmanlı Çileği ve Devrek Bastonumuz büyük bir zenginliktir.

Aynı zamanda doğa turizmi için şehrimiz bulunmaz bir nimettir. Ankara ve İstanbul ortasında eğitimler ve doğa turizmi için en güzel coğrafi yere sahibiyiz. Peki ne yapmalı tabii ki proje geliştirmeliyiz. Yapılan çalışmaları Ankara’da kulis çalışmalarıyla da destekleneceğine eminiz. Şunu unutmamak gerekir;

“hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz…”

Şimdi başlarsak gelecek nesillerimiz bize dua edeceklerdir.

Zonguldak’ımızın içinde olduğu kadar bir o kadar da dışarıda çok önemli değerlerimiz var. Bu beyinlerden ve gönüllerden destek alma zamanı gelmiştir.

Haydi gelin her şeyi, geçmişteki acıları bir kenara bırakıp geleceğe projelere odaklanalım.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER