Zonguldak Dostluk ve Barış Rallisine hazır

Zonguldak Dostluk ve Barış Rallisine hazır

Zonguldak Dostluk ve Barış Rallisine hazır

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından desteklenen ve bu yıl 13üncüsü düzenlenecek Avrupa Orient Doğu ve Batı Dostluk ve Barış Rallisine Zonguldakın en iyi şekilde hazırlandığını bildirdi.

Karakulak, yaptığı yazılı açıklamada, 11 ülkeden 120 araç ve 250 sporcunun yer alacağı Avrupa Orient Doğu ve Batı Dostluk ve Barış Rallisinin 5 Mayısta Strazburgdan başlayacağını ve sırasıyla Fransa, Almanya, Avusturya, Slovenya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Türkiye, İsrail, Filistin ve Ürdün etapları ile sona ereceğini kaydetti.

Yarışların Türkiye etabının Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Düzce ve 15 Mayısta ise Zonguldakta süreceğini belirten Karakulak, İlimize bağlı Alaplı, Ereğli, Kozlu, Çaycuma ilçeleri ile Filyos ve Saltukova beldesi üzerinden yarış güzergahının devam etmesi bölgemiz açısından büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz. ifadelerine yer verdi.

Dünyanın yakından takip ettiği yarışların bölge için önemli olduğuna dikkati çeken Karakulak, şunları kaydetti:

Büyüklüğü, uluslararası destek ve katılımıyla dünyanın en ilgi çeken bir sportif etkinliğinde, rotanın geçtiği ülkelerin barışa ve tanıtımına yönelik dünya kamuoyuna dikkat çekici etkisiyle çok önemli bir organizasyondur. Tarihi ve coğrafi önem taşıyan, turizm, ekonomik ve ekolojik değerleriyle önem arz eden bölgeler kendilerini bu tür organizasyonlarla dünyaya tanıtabilme imkanı yakalayabilmektedir. Bu doğrultuda Zonguldakta 2 gün sürecek olan yarışlarda gerekli ev sahipliğini en iyi şekilde yapacağına yürekten inanıyor, her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2018, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER