Zonguldak emniyeti yaşlıları bilgilendiriyor...

Zonguldak emniyeti yaşlıları bilgilendiriyor...

Zonguldak emniyeti yaşlıları bilgilendiriyor...

Dünyanın birçok ülkesinde etkili olan ve Türkiye’de de görülen Koronavirüs salgınına karşı her alanda tedbirler artırılarak devam ediyor.

Koronavirüs salgını ile ilgili mücadele kapsamında, özellikle de 60 yaş üzeri ve kronik hastalığı olan vatandaşların sokağa çıkmamaları konusunda yapılan uyarılara dikkat etmeyen bazı vatandaşların sokağa çıkıp park, cadde ve sokaklarda dolaşmaları dikkat çekti.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında park ve dinlenme yerlerinde 60 yaş üzeri vatandaşlara kolonya ikram ederek, onlara Koronavirüsün ne denli ciddi bir salgın hastalık olduğu anlatılarak, sokağa çıkmamaları ve evlerinde kalmaları konusunda tavsiyelerde bulundular.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Sahil ve çeşitli dinlenme yerlerinde denetim yaparak 60 yaş üzeri vatandaşlara “evde kalın” diyerek yaşlı vatandaşları evlerine gönderdiler.

Polis ekipleri; “Sizlere bizim ihtiyacımız var. Evinizde kalırsanız bu konuda hassasiyet gösterip bizlere yardımcı olursanız hep birlikte bu sorunu aşarız. Ama bizlere yardımcı olun evinizde kalın” diyerek, yaşlı vatandaşlara “eğer evinize gidemeyecek durumda iseniz sizi evinize kadar getirelim. Bu konu çok ciddi bir konu sizin gibi değerli insanların bunun farkında olmamız gerekiyor” şeklinde tavsiyelerde bulunup, yaşlı vatandaşların Koronavirüs salgınına yakalanmamaları konusunda uyarılarda bulundular.

Polis ekiplerinin yaşlı vatandaşlara yönelik başlattığı “evde kal” denetimi sırasında bazı vatandaşların, “ilaçlarımı almaya geldim” bazılarının da “daha yeni indim şimdi evime gideceğim” demeleri dikkat çekerken, bazı vatandaşlar da Polisin yaptığı bu denetimin yerinde ve güzel bir uygulama olduğunu belirterek teşekkür ettiler.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2020, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER