'Zonguldak göç veren değil göç alan bir şehir...

“Zonguldak göç veren değil göç alan bir şehir...

'Zonguldak göç veren değil göç alan bir şehir...

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, geçtiğimiz günlerde Beycuma’ya gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulundu. Beycuma’ya yönelik sağlık kampüsü projesi için temasların sürdüğüne dikkat çeken Ak Partili Çağlayan, “Çamlık ve havası güzel bir alana sosyal donatıları, huzurevi ve hastahane ile birlikte komplike bir sağlık kampüsü projesi üzerine çalışıyoruz” dedi. Beycumalı vatandaşların ilçe olma taleplerinin arkasında oldukları belirten AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, “Büyükşehir olacak bir ilden bir beldenin ilçe olması Ankara’nın vereceği bir karardır. Ancak biz her zaman Beycuma’nın Elvanpazarcık ve Karaman’ın, Merkez İlçe Başkanı olarak taleplerinin yanındayız. Onların isteklerini gerçekleştirebilmek için elimizden geleni yaparız” dedi.

Zonguldak’a yatırımların geldiğini ve gelmeye devam edeceğine dikkat çeken Mustafa Çağlayan, bitmez denen yolların bittiğini, Ferhat gibi dağların delindiğini ve bitmez denen aşkların son bulduğu benzetmesinde bulunarak, “Yatırımlar gelmeye devam ettiği gibi artık yollarımız da bitti sayılır. Yılan hikayesine dönen, Leyla ile Mecnun aşkı gibi bitmez denilen aşklar son buluyor. Artık yeni aşklara yelken açacağız. Zonguldak Artık yeni aşklara yelken açacak. Bu yeni aşklar Zonguldak’ın ufuklarını genişletecek” şeklinde konuştu.

İnağzı’nda vatandaşlar ile toplantı yaparak sorunlarını ve taleplerini dinlediklerini kaydeden Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, “Oradaki Vatandaşlarımızın da birkaç tane talebi vardı. Yol istemişlerdi. Kilimli sahil yolundan bir bağlantı yolunu İnağzı’na vereceğiz. Mithatpaşa tünelimiz bitmeden dahi İnağzı merkezimize daha yakın olacak. Karayolları Bölge müdürümüz alana geldi ve incelemeler yaptı. Yine bu toplantıda İnağzı’nda tapular ile ilgili talepler oldu. Bu konuda muhtarlarımız da aldık ve milli emlak müdürümüze gittik. Çok güzel bir çalışma yapmışlar ve şimdi fiyat değerlendirmesi yapıyorlar. Yakın bir sürede insanlar tapularına kavuşacaklar” müjdesi verdi.

“VERİLEN SÖZLER TUTULUR”

Ak Parti 6. Olağan İl Kongresinde verilen müjdeleri değerlendiren Çağlayan, “ Geçtiğimiz hafta Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ı şehrimizde ağırladık. Kongre şölen havasında geçti ama Başbakanımızın bize verdiği müjdeler daha güzel ve önemliydi. Maden şehitleri yakınlarına tanınacak hakların bizzat Başbakanımızın ağzından duymak çok önemli ve gurur vericiydi. Tabii bizler hepimiz bu müjdeyi duyar duymaz duygulandık. Bizler biliyoruz ki Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Milletvekillerimizin veya Bakanlarımızın ağzından çıkan tüm sözler tutuluyor. Zonguldaklı hemşerilerimizin ve maden şehitlerinin yakınlarının moralleri çok iyi” dedi.

“SEÇİM Mİ VAR?”

AK Parti Milletvekili ve Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özbakır ile yapılan Beycuma ziyareti üzerine açıklamalarda bulunan Çağlayan, “Geçtiğimiz günlerde AK Parti Zonguldak Milletvekili ve Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özbakır millet vekilimiz ile Beycuma’ya bir ziyaret gerçekleştirdi ki Beycumalılar bizleri özlemiş. Biz bunu gördük. Yakınlıkları misafirperverlikleri ve talepleri dahi bizlere ne kadar özlediklerini belli ediyordu. Bizim gezileri yaptığımız zaman bize en çok sorulan soru “Seçim mi var” şeklinde oluyordu. Biz de cevap veriyoruz dedik ki biz seçimden seçime vatandaşın ayağına gelen değil her an seçim varmış gibi veya seçim olmasına gerek duymadan vatandaşımın yanına gidiyoruz. Böyle bir partinin mensuplarıyız. Beycuma da vatandaşların bir ilçe olma talebi vardı. Kendilerini ifade ettiğimiz şey şudur. Büyükşehir olacak bir ilden bir beldenin ilçe olması Ankara’nın vereceği bir karardır. Ancak biz her zaman Beycuma’nın Elvanpazarcık ve Karaman’ın, Merkez İlçe Başkanı olarak taleplerinin yanındayız. Onların isteklerini gerçekleştirebilmek için elimizden geleni yaparız. Biz Büyükşehir olursak Beycuma ilçe olmasa bile Büyükşehir ile beraber

büyüyen bir bölge hedefliyoruz. Daha önce beycuma belediye başkanımız ile Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ı ziyaret etmiştik. Sayın Valimiz Beycuma için bir Sağlık Kampüsü projesi düşündü. Bu kampüste sadece hastane değil etrafında sosyal donatıları olan ve yaşlılarımızın rahat edeceği huzurevlerinde olacağı bir proje olarak düşünüyoruz. Bu alan çamlık ve havası güzel bir alan. Beycuma’da sağlık turizmini harekete geçirecek bir proje için çaba sarf ediyoruz. Tabii yapılan yollar ile Beycuma’nın merkez ile olan yolu hem genişleyecek hem kısalacak. Sağlık kampüsü’nü de Beycuma yaptığımızda artık ister istemez Beycuma kendisi ileriye doğru hareket edecek” dedi.

“ZONGULDAK YENİ AŞKLARA YELKEN AÇACAK”

Zonguldak’a yatırımların geldiğini ve gelmeye devam edeceğini müjdeleyen Merkez İlçe Başkanı Çağlayan, “Zonguldak Büyükşehir olsa da olmasa da geleceği çok aydınlık. Biz bunu böyle görüyoruz. Yatırımlar gelmeye devam ettiği gibi artık yollarımız da bitti sayılır. Yılan hikayesine dönen, Leyla ile Mecnun aşkı gibi bitmez denilen aşklar son buluyor. Artık yeni aşklara yelken açacağız. Zonguldak Artık yeni aşklara yelken açacak. Bu yeni aşklar Zonguldak’ın ufuklarını genişletecek. En büyük aşklarımız dan bir tanesi olan Filyos artık rayına girdi. Buraya büyük yatırımcıları çekebilmek için artık lansman çalışmaları başladı. O yatırımcılara göre İmar parselleri ve altyapı çalışmaları başlayacak. Bu projeden beklentimiz çok yüksek ve çok umutluyuz” şeklinde konuştu.

“İNAĞZI’NA MÜJDE”

İnağzı’nda vatandaşlar ile bir araya geldiklerini ve çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çağlayan, “Zonguldak göç veren değil göç alan bir şehir haline dönecek. Ancak bunları gerçekleştirebilmek için 2019 yılında milletimizin bize yetkiyi tekrar vermesi gerekiyor. Sadece iktidar yetkisi yetmez. Milletimizin belediyeyi de bize vermesi lazım. Bize güvenmesi lazım. Bu sebeple kendimizi anlatmak için en son İnağzı’nda bir toplantı gerçekleştirdik. Oradaki Vatandaşlarımızın da birkaç tane talebi vardı. Yol istemişlerdi. Kilimli sahil yolundan bir bağlantı yolunu İnağzı’na vereceğiz. Mithatpaşa tünelimiz bitmeden dahi İnağzı merkezimize daha yakın olacak. Karayolları Bölge müdürümüz alana geldi ve incelemeler yaptı. Yine bu toplantıda İnağzı’nda tapular ile ilgili talepler oldu. Bu konuda muhtarlarımız da aldık ve milli emlak müdürümüze gittik. Çok güzel bir çalışma yapmışlar ve şimdi fiyat değerlendirmesi yapıyorlar. Yakın bir sürede insanlar tapularına kavuşacaklar. Başbakanımızın dediği gibi belediye yapmıyorsa biz yapacağız. Tapu işini belediye yapmadı yattı onu da biz yapıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2018, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER