Zonguldak için “Plazma Tedavisi” çağrısı!

Zonguldak için “Plazma Tedavisi” çağrısı!

Zonguldak için “Plazma Tedavisi” çağrısı!

Dünya ve ülkemiz koronavirüs salgınıyla mücadele etmeye çalışırken yapılan bir araştırma, durumu ağır COVID-19 hastalarına uygulanan immün plazma tedavisinin başarı vadettiğini ortaya koydu.

Plazma tedavisinde, COVID-19 hastalığını geçirdikten sonra iyileşen ve vücudu koronavirüse karşı bağışıklık kazanmış olan kişilerin kanından alınan antikorlar hasta kişilere nakledilerek hastanın iyileşmesine katkı sağlanabiliyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye’de de Sağlık Bakanlığının onayı ile tedavi prosedürlerine dahil edilen İmmün plazma tedavisinin hastalık için umut vadettiğini söyleyerek, Türkiye genelinde  koronavirüs nedeniyle can kaybının ve vaka sayısının çok yüksek olduğu Zonguldak’ta bu tedavinin uygunabilmesi için tüm altyapının bir an önce tesis edilmesi ve hazırlıkların tamamlanması çağrısında bulundu. 

Milletvekili gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘Ülkenin en korunmasız şehri Zonguldak’

“Koronavirüs salgınına karşı ülkenin en korunmasız şehri Zonguldak. İlimizin bu hassasiyetleri bilinmesine rağmen önlemler zamanında ve kapsamlı olarak alınmadı.
Hızlı tanı kitlerinin şehrimize geç gelmesi ve daha kesin sonuç veren PCR Testlerinin Zonguldak’ta yapılamaması nedeniyle çok değerli zamanlar kaybedildi. Yine seyahat kısıtlama tedbirlerinin zamanında alınmaması nedeniyle bugün Zonguldak’ın tüm ilçe ve mahallelerine virüs ne yazık ki yayılmış durumdadır. 

‘Bari plazma tedavisinde gecikmeyin’

Bilim insanlarının yaptığı çalışmalar ile hastalığın tedavi sürecinin hafifletilmesine ve kısalmasına  katkı sağladığı düşünülen İmmün plazma tedavisi hastalık için umut vadetmektedir. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığı COVID-19 ile mücadele için plazma tedavisinin uygulanacağını açıklamış ve bu yönde çalışmalara başlamıştır. Bu doğrultuda  virüse karşı Türkiye’nin en korunmasız şehri Zonguldak’ta, bu tedavinin uygunabilmesi için tüm altyapının bir an önce tesis edilmesi ve hazırlıkların tamamlanması gerekmektedir. Yetkilileri uyarıyorum, Zonguldak`ta virüsün yayılmasını engelleyecek tedbirleri alırken çok geciktiniz, bari plazma tedavisinde gecikmeyin”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2020, 15:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
D.A
D.A - 4 yıl Önce

Zonguldak'taki vaka sayısı çok mu fazla şu an kaç kayıp,kaç teşhis konmuş vaka var

Gönül Dorukbaşı
Gönül Dorukbaşı - 4 yıl Önce

İmmüm plazmayı açil Zonguldaklılar için uygulamaya geçirin durum vahim

SIRADAKİ HABER