Zonguldak için üzücü rakamlar var

Zonguldak için üzücü rakamlar var

Zonguldak için üzücü rakamlar var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hamdi Ayan, büyükşehir ile ilgili gelişmelerin 31 Mart’a kadar belli olacağını belirtti. Büyükşehir’in Zonguldak’a fayda sağlayacağını düşündüklerini ve desteklediklerini ifade eden Başkan Ayan buna rağmen Milletvekillerinin büyükşehir konusunda isteksiz davrandığı eleştirisinde bulundu.
Ülkede ki diğer vilayetlerin beş yıl içerisinde nüfusunun artacağı analizleri yapılırken Zonguldak nüfusunun düşeceği yorumları yapıldığına dikkat çeken MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, “Bu noktada siyasetin dışında Zonguldak’ın geleceğini düşünmek lazım. Geçtiğimiz günlerde çok enteresan bir yayın yapıldı. 2023 yılında Zonguldak nüfusunun 580 bine düşeceği söyleniyor. Bu kadar üzücü bu kadar düşündürücü bir rakam ortadayken hala siyaset yapanlar Zonguldak’ın önünü tıkıyorsa bunların kökten değişmesi lazım. Siyasilere ve STK’lara toptan bakmak lazım. Her şehrin nüfusunun beş yıl içinde artacağı söylenirken Zonguldak nüfusunun düşeceği tahmin ediliyor. Kimsede bunlarla ilgili bir tepki göremiyoruz. Biz MHP olarak büyükşehir olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
“31 MART’A KADAR BELLİ OLUR”
Büyükşehir statüsü ile ilgili yürütülen süreç hakkında açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, “Büyükşehir konusu ile ilgili Zonguldak’ta ciddi manada soru işaretleri var. Bizde gelişmeleri takip ediyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı tarafından ve özellikle milletvekilleri tarafından bu konunun askıya alındığı ile ilgili duyumlar olduğunu, bakanlık yetkililerine sorulduğu ile ilgili bilgiler var. Ama bize gelen bilgiler bu yönde değil. Büyükşehir ile ilgili yasanın yetişemeyeceği yönünde ama büyükşehir kriterinin 500 binlere çekilerek 11 vilayetin büyükşehir olması yönünde çalışmaların devam ettiği 31 Mart’a kadar netleşeceğini biliyoruz. Yani bu süre içerisinde 11 vilayet büyükşehir kapsamına alınabilir ve Zonguldak’ta bu şehirlerden bir tanesidir. Böylede sonuçlanabilir. Bu tasarı yetişmediği taktirde önümüzde ki seçime kalma ihtimalide var” şeklinde konuştu.
“AYAN İKTİDAR VE MUHALEFETE YÜKLENDİ”
Büyükşehir statüsü kazanmış şehirlerin pozitif yönde gelişme gösterdiğini kaydeden MHP’li Ayan, “Bizim gördüğümüz, 500 bin nüfusunu aşmış şehirlerde iktidar ve muhalefet milletvekillerinin büyükşehir meselesine sahip çıktıklarını görüyoruz. Ama ne hikmetse Zonguldak’ta ne iktidar ne de muhalefet milletvekillerinin bu konuda bir adım atmadığını görüyoruz. Sebebi ise belde belediyelerinin Ak Parti ve CHP tarafından yönetilmesi. Kendi belediye başkanları veya seçmeninden tepki alacaklarını düşünüyorlar. Bu sebeple meseleye sahip çıkmıyorlar. Ancak diğer Milletvekillerinin bu konuya sahip çıktıklarını görüyoruz. Çünkü bize göre Zonguldak’ta ki bazı meselelerin halledilmesi için merkezin güçlendirilerek, ortaya çıkan gücün beldelere yayılacağı düşüncesindeyiz. Ve reel olarak önümüzde bir gerçek var. Büyükşehir olmuş 30 vilayetin ekonomik potansiyellerinin arttığını ve nüfuslarının yükseldiğini görüyoruz. Eğer buralarda ki örnekler olumsuz olsaydı bizde buna karşı olurduk. Ama burada bir gerçek var ki büyükşehir belediyelerinin gelişime açık olduğu görülüyor” dedi.
“BÜYÜKŞEHİR OLMAK İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”
Zonguldak siyaset ve STK’larına eleştirilerde bulunan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, “Bu noktada siyasetin dışında Zonguldak’ın geleceğini düşünmek lazım. Geçtiğimiz günlerde çok enteresan bir yayın yapıldı. 2023 yılında Zonguldak nüfusunun 580 bine düşeceği söyleniyor. Bu kadar üzücü bu kadar düşündürücü bir rakam ortadayken hala siyaset yapanlar Zonguldak’ın önünü tıkıyorsa bunların kökten değişmesi lazım. Siyasilere ve STK’lara toptan bakmak lazım. Her şehrin nüfusunun beş yıl içinde artacağı söylenirken Zonguldak nüfusunun düşeceği tahmin ediliyor. Kimsede bunlarla ilgili bir tepki göremiyoruz. Biz MHP olarak büyükşehir olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER