ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 1. Birleşiminde İl Özel İdaresi 2021 Yılı Bütçe Tasarısı görüşülmeye başlandı. Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım Ayı 1. Birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz tarafından meclis üyelerine ve meclis görevlilerine lokum ikram edildi.

İZMİR DEPREMİNE DEĞİNDİ

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli,birleşim öncesinde yaptığı konuşmada İzmir depreminde hayatını kaybedenlere rahmet dilerken yaralılara da acil şifalar diledi ve İzmir'in geçmiş olsun dileğinde bulundu ayrıca  Karaveli son olarak bütçe görüşmelerinin çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi ve ardından açılış ve yoklama yapıldı.

İl Genel Meclisinin bir önceki birleşimine ait toplantı tutanak özeti okunarak oylandı. 

Mecliste 5302 Sayılı İl Özel idare Kanunu'nun 45. ve Mahalli idareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 27. maddeleri gereğince hazırlanan, il Özel İdaresi'nin toplam 138 milyon liralık 2021 Yılı Bütçe Tasarısı görüşüldü. Mecliste Strateji Geliştirme Müdür Vekili Kerem Yaprak tarafından meclis üyelerine 138 milyon liralık bütçe hakkında detaylı bilgiler verildi . İl Genel Meclis Üyesi Ramis Muslu, Ekim ayı birleşiminde seçilen komisyonlrda Cumhuriyet Halk Partili üyeleri yeterince yer verin dedi. İl Genel Meclis üyesi Rıfkı Gültekin de Ereğli komisyon seçimi konusunda eleştirisini dile getirdi.

AHMET KARAYILMAZ'DAN MECLİSE SİTEM

Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz yaptığı konuşmada bir önceki mecliste AK Parti tarafından verilen özel idare de bundan personellerin verimli kullanılıp kullanılmadığı hangi personelin hangi görevlerde bulunduğuna dair verilen önergeyi cevapladı. Ahmet Karayılmaz yaptığı konuşmada İl Özel idaresinde toplam 501 personelin bulunduğunu ve bunların dağılımı konusunda bilgi verdikten sonra,"Sizler meclis olarak karar alırsınız bizler uyguluyoruz. Ancak meclisin iç işlerimize karışmaması konusunda ki sitemimizi ifade etmek istiyorum"dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, önergeyi vermekteki amaçlarının iyi niyeti olduğunu, art niyet taşımadıklarını belirterek, "Burada birlikte görev yapacağız özel idarede bulunan personelin verimli kullanılıp kullanılmadığını kaç parselin olduğunu bilmek tabii ki hakkımızdır.  Bütçenin %36'sı personel harcamalarına gidiyorsa bizim burada olmamızın ne anlamı var Hizmete odaklanmalıyız. Amacımız iç işlerine karışmak değildir"şeklinde konuştu.

KARAYILMAZ'A TEPKİ!

Ayrıca il genel meclisine Nebahattin Yılmaz'da söz alarak kararları alan meclis olarak özel idarenin yapısını, kaç personel bulunduğunu ve personelin verimli kullanıp kullanılmadığını bilmelerinin hakkı olduğunu belirterek Ahmet Karayılmaz'a tepki gösterdi. Meclis bir sonraki toplantının saati ve günü belirlenmesi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2020, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER