ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ 2. OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ 2. OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zonguldak İl Genel Meclisi'nde İl Özel İdaresi'nce hazırlanan 2021 Yılı Performans Programı görüşüldü.

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen birleşim açılış ve yoklama ile başladı ve ardından bir önceki oturuma ait tutanak özeti okunarak oylandı.

5302 Sayılı İl Özel idaresi kanununun 31.Maddesi gereğince Stratejik Plan ve programlarda yer alan amaç ve hedeflere göre İl Özel İdaresi'nce hazırlanan 2021 Yılı performans program görüşüldü.

Strateji Geliştirme Müdür Vekili Kerem Yaprak tarafından meclis üyelerine 2021 Yılı performans Program bilgi verdi. Kerem Yaprak, "Bilindiği üzere, İl Özel İdaresinin temel amacı halkın mahalli müşterek nitelikte ihtiyaç duydukları hizmetlerin etkili bir şekilde karşılanmasıdır. Bu doğrultuda il Özel idareleri; 5018 sayılı kamu mali yönetimi ve kontrol kanunu ile 5302 sayılı İl Özel idaresi kanunu doğrultusunda Stratejik plan performans programı ve faaliyet raporları hazırlamakta ve uygulamaktadırlar söz konusu kanunda belirtildiği üzere idaremiz kaynaklarını kamu mali yönetiminin temel ilke ve araçları çerçevesinde stratejik önceliklere göre tahsis etmekte temsil ve karar alma süreçlerine katılım mekanizmalarını da göstererek hesap verebilirlik ilkesine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. 2020-2024 dönemini kapsayan kurumsal stratejik bir planımızı da esas alan 2021 yılı performans programında, il Özel idaremiz tarafından gerçekleştirilecek faaliyet ve projeler öngörülmüştür. İdaremiz bütün birimlerinin katkılarıyla hazırlanan 2021 yılı performans programı arz ederim."dedi. 2021 Yılı performans Programı oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli İl Genel Meclis Üyesi Önder Topuz'da gündem dışı söz olarak Covid-19 tedavisi görmekte olan Zonguldak Vali Yardımcısı ve Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan'a acil şifalar dileklerini iletti. Toplantı bir sonraki birleşimin günü ve saatinin belirlemesiyle sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2020, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER