ZONGULDAK İL MÜFTÜLÜĞÜ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLEDİ

ZONGULDAK İL MÜFTÜLÜĞÜ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLEDİ

Zonguldak İl Müftülüğü ve ilçe müftülüğünde görevli din görevlileri tarafından kan bağışında bulunuldu.

Zonguldak İl Müftülüğü tarafından Kızılay işbirliğinde Kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Acılık mevki belediye otoparkında düzenlenen kan bağışı kampanyasında Merkez ve ilçelerde görevli çok sayıda din görevlisi kan bağışlayarak destek oldu.

Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç, " Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu devamlı söylüyoruz.  Zonguldak'a 13 tane hastanemizin %95 oranındaki kan ihtiyacını kan merkezimiz görüyor.  Onun için Zonguldak'taki tüm kan bağışlarınızı ve tüm Zonguldak halkımızı merkezimizde kan vermeye davet ediyoruz. Kanın herhangi bir fabrikasının olmadığını kanın sadece insanlarda olduğunu kanın eczanelerde herhangi bir yerde alınıp satılmadığını bunun bilinmesini istiyorum ve bu zamana kadar her zaman yanımızda olan il müftülüğümüze ve tüm din görevlisi arkadaş arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum"dedi 

Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun da, kan vermenin islami ve insani bir görev olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Zonguldak İl Müftülüğü ve İlçe müftülükleri ile birlikte görev yaptığımız din görevlilerimiz,Zonguldak Kızılay Şube Başkanımızın geçtiğimiz hafta içerisinde müftülüğünü ziyaret ederek kan stoklarının azaldığını bu vesileyle sıkıntılar çekildiğini İl Müftülüğü olarak ilçe müftülükleri olarak destek beklediğini ifade etti. Biz de  Sayın başkanımızın daveti üzerine insani ve İslami görevimizi ifa etmek üzere buradayız. Kan vermenin hem İslami hem de insani bir görev olarak ifade ettik, Çünkü Kur'an-ı Kerim'de Maide suresinin 32 ayeti kerimesinde Allahu Teala kim Hayati Bir tehlike ile karşı karşıya olan bir insanı yeniden hayata dönmesi ve o sıkıntıdan kurtulmasına vesile olursa bütün insanlığı kurtarmış gibi Allah'ın izinde Allah katında böylesine bir hayır işlemiş ve büyük bir sevap kazanmış olu. Ayrıca Peygamber Efendimiz Kim diyor ki dünya hayatında bir insanı bir sıkıntıdan bir mağduriyetten kurtarırsa Allah Teala da kıyamet gününde onu kıyamet gününü sıkıntılarından acı ve ızdırap larından kurtarır buyuruyor.İnsanların en hayırlısı insanlara en çok faydası ve yararı olandır. Dolayısıyla sağlık insan için Allahu Teala tarafından verilen en büyük en değerli, nimettir. Sağlığını kaybetmiş hastalıklarla mücadele eden kardeşlerimize de bizim  bağışta ve sadaka da bulunmak suretiyle bu kardeşlerimizi yeniden huzurlu ve sağlıklı bir hayata kavuşmalarını vesile olmamızın değer ve kıymetini bilerek bu davete icabet ettik. Bütün hastalarımıza acil şifalar diliyorum."

Akşama kadar devam edecek olan kan bağış kampanyasında Merkez ve ilçelerde görev yapan din görevlileri ile birlikte çok sayıda vatandaş da katılarak destek oldu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2021, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER