Zonguldak ilk sırada...

Zonguldak ilk sırada...

Zonguldak ilk sırada...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu akşam coronavirüs ile mücadele kapsamında yaptığı açıklamada, “Temaslı takibin en yüksek oranla sonuçlandığı ile %99 ila Zonguldak’tır” dedi. 


Virüsün yayılma hızını kontrol altına aldıklarına vurgu yapan Koca, 
“En çok vaka sayısına dördüncü haftada ulaşıldı, daha sonra vaka artış hızı düşüşe geçti. Sonuçlar Türkiye ‘nin salgını en az kayıpla atlatıldığına işaret ediyor. Hastanın detaylı bir hikayesini, kimle ne zaman görüştüğü yakınlarındaki insanların bilgileri toplanıyor. Bir vaka tespit edildiğinde iş ve ailesi otomatik sisteme düşüyor. Filyasyon ekibi de harekete geçiyor. 3 kişiden oluşan ekipler vaka ortaya çıkar çıkmaz 48 saat zaman zarfında taranmaktadırlar.


Filyasyon ekipleri doğrudan adrese ulaşmaktadır. Her yeni vakada hastalığa karşılı ağ yeniden kurulmaktadır. Filyasyon çalışması 81 ilimizde yapılmaktadır. Temaslı takibin en yüksek oranla sonuçlandığı ile %99 ila Zonguldak’tır. Vakaların en yoğun olduğu İstanbul’da bin 200 ekip görev almaktadır. Toplam 4600 ekibimiz bulunmaktadır. Filyasyon çalışmamızın bir kısmı aile hekimleri tarafından yürütülüyor. Belirtilerin çıkıp çıkmadığı aile hekimleri tarafından araştırılmaktadır. Sahip olduğumuz veri kaynağımızın bir kısmı aile hekimleri ile kurduğumuz bu ağdır.” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2020, 10:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tevfik keskin
Tevfik keskin - 4 yıl Önce

BEN İLK GÜNDEN BERİ EVİMDEN ÇIKMADIM,AİLECE TÜM KURALLARA UYMAYA DEVAM EDİYOR UZ.
ÇARŞIDA PAZARDA AVAL AVAL DOLAŞAN SORUMSUZ İNSANLARIN HABERLERİNİ DUYDUKÇA PİSİKOLEJİM ÜST SEVİYEDE BOZULUYOR.
SALGININ YAYILMASINA NEDEN OLAN HERKESEDE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ.
DAHA SERT TEDBİRLER ALINMALI.

SIRADAKİ HABER