Zonguldak'ın gücü Ankara'da hissedildi!

Zonguldak'ın gücü Ankara'da hissedildi!

Zonguldak'ın gücü Ankara'da hissedildi!

Zihinsel Özürlüler Federasyonu'nun yenilenen yönetiminde Zonguldak etkisi; ZÖF'ün 15'inci Olağan Genel Kurulu'nda yenilenen yönetiminde Zonguldak'tan 3 kişi yer aldı.
Devrekli olan ve uzun yıllardır, TBMM’de Zonguldak milletvekilleri ile çalışan Aynur DANKAZ, Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı seçildi. Genel Başkan DANKAZ, halen Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın danışmanı olarak görev yapıyor. Yine, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği delegesi Diş Hekimi Murat Altunok da ZÖF yönetim kuruluna seçildi. Kdz. Ereğli, Özel Çocukları ve Velileri Koruma Derneği delegesi, eğitimci Şenol Bahadır ise denetim kurulu üyesi olarak ZÖF’ün yönetiminde yer aldı. Böylece Zonguldak’ın engellilik alanındaki duyarlılık ve sorumluluğu Ankara’da kendisini gösterdi. 
Aynur Dankaz'ın Genel Başkanlığındaki diğer yönetim kurulu üyeleri; İnci Cengiz, Turgut Sonuşen, Kemal Aydın, Günseli Tatar, Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, Mustafa Enver Yılmaz, Dr. Yavuz Akaltun, Dr. Murat Altunok, Denetim Kurulu Ali Şimşek, Yahya Şaşı ve Şenol Bahadır'dan oluşmaktadır.
EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞU: ZİHİNSEL ÖZÜRLÜLER FEDERASYONU
Türkiye'de alanında en büyük sivil toplum kuruluşu olan Zihinsel Özürlüler Federasyonu geçen hafta sonu 15'inci genel kurulunu yaptı. Aynur Dankaz, genel kurulda yeniden genel başkanlığa seçildi. Dankaz, yeniden bu göreve layık görülmesinin kendisine onur verdiğini vurguladı. Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz yazılı açıklamasında şunları ifade etti:
YENİ DÖNEM, YENİ PROJELER!
“Federasyonumuz 15’inci Genel Kurulu’nu yaptı. Genel Başkan olarak güven tazelemiş olmanın onuru ve gururu içindeyim. Şimdiye kadar engellilik alanında pek çok toplantı, etkinlik ve faaliyet gerçekleştirdik. Bunların bir kısmını duyurabildik, bir kısmını duyuramadık. Ancak bundan sonraki dönemde kendimize farklı bir yol haritası çiziyoruz. Toplumun her kesimini kucaklayan, birlik ve beraberlik içinde farkındalık yaratarak çok daha büyük projelere hazırlanıyoruz.
Bu konuda her kesimden yardım, destek ve öneri bekliyoruz. Biliyoruz ki bu konuda ne kadar çok olursak o kadar güçlüyüz. Toplumun her kesiminden bireyleri, dernekleri, sivil toplum örgütlerini, belediyeleri, üniversiteleri, kamu kurum ve kuruluşlarımızı yanımızda destekçimiz olarak görmek, hep birlikte yol almak istiyoruz. Bu konuda ilerleyen zamanlarda kapsayıcı projelerimizle engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanında olacağız.
HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK!
İnanıyorum ki bu yolda uzattığımız eli herkes tutacaktır. Türk toplumuna özgü yardım, şefkat ve duyarlılığı biz bu çatıda farkındalık ve sorumluluk ile birleştireceğiz. Yeni Yönetim Kurulumuz ve üye derneklerimizle birlikte hak eksenli çalışmalarımızı artırıp, elimizin değmediği engelli çocuk ve aile kalmaması için var gücümüzle çalışacağız.
Ortaya koyacağımız vizyon ile inanıyorum ki bu konuda çok büyük ve önemli adımlar atacağız. Bana yeniden destek veren tüm delegelerimize çok teşekkür ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2018, 18:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER